Életforma.hu

GASZTRO

Rosé kacsamell piros bogyós öntettel, rizottóval

Kacsamell recept következik, mert a combon túl mostanában a rosé kacsamell is nagy kedvencem lett. A kényelmes főzésnél egy jobb dolog van még, ha azt a bizonyos nagyon finomat ráadásul rövid idő alatt készíthetjük el. Garantált a siker, mind a 10 ujját megnyalja majd mindenki, annyira finom.

Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (4 főre):

2 kacsamell,

só,

bors,

400 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék,

2 csésze arborio rizs (kerek szemű rizs),

olívaolaj,

fokhagyma,

0,5 l alaplé,

2 dl száraz fehér bor

150 g juhtúró,

1 fej vöröshagyma

Tálaláshoz: friss snidling

Elkészítés:

A rizottóhoz a hagymát apróra vágom, olajon megfuttatom, üvegesre párolom, majd hozzáadom a fokhagymát, a rizst és felöntöm a fehérborral. Folyamatosan kevergetem, amíg a bor el nem fő. Utána adagonként felöntöm az alaplével. Minden alkalommal hagyom, míg elfő a leve, ekkor öntöm hozzá az újabb adag alaplevet.

A végén, amikor a rizs megfőtt, hozzákeverem a juhtúrót, ami a meleg rizsbe nagyon gyorsan beleolvad majd. Alaposan belekeverem a juhtúrót.

A kacsát a bőrénél óvatosan beirdalom, ami azt jelenti, hogy kb. fél cm-ként késsel bevágom a bőrt úgy, hogy a húst ne érje, majd ugyanezt keresztirányban is. Sózom, borsozom, más fűszer nem is kell rá.

Egy hideg serpenyőben (ha van, olyan tűzálló tálat keress, amit a sütőbe is be tudsz tenni) a bőrével lefele fordítva kb. 5-6 percig sütöm, majd 30 másodpercig a húsos oldala felől is, majd megy a sütőbe 15 percre. Amikor elkészült, azonnal kiveszem, és még 5 percig pihentetem, csak utána szeletelem fel.

Az öntethez a gyümölcsöt egy kevés vízzel összeforralom, egy kevés befőző cukorral sűrítem, majd rúdmixerrel kissé pürésítem.

Kata további receptjei ITT.

Narancsos-sütőtökös kacsamell
Az illatos narancshéj és a csodálatos kacsahús klasszikus párosítását izgalmassá teszi a sütőtök. Ez a narancsos kacsa azonban nem az igazi klasszikus, nem bonyolult, és nem is sok idő elkészíteni, annyi csak az extra, hogy grillsütő kell hozzá. De persze a nélkül is meg lehet birkózni vele…


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.