Kacsa cikkek

Sörben sült kacsacomb édesburgonyás pürével, roppanós káposztával
Sült kacsacomb vagy mell karácsonyra? Úgy bizony! A sült kacsacomb vagy kacsamell tulajdonképpen bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét, karácsonykor is népszerű fogás.

Narancsos húsvéti kacsacomb rozmaringos takaróval
Nincs olyan ünnepi fogás, amit már nem fűztek vagy sütöttek meg, és ez vonatkozik a hagyományos ételekre is. Az is igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, tehát a friss háziasszonyok is találnak nálunk valami újdonságot, ráadásul én mindig teszek bele egy kis saját csavart is. Ebben az a jó, hogy előre összerakod, az ünnepen beszélgethetsz a családdal, a kacsa meg már illatával megteremti a hangulatot! Sok sikert!

Májgaluska leves kacsamájból
Tudom, hogy egy háziasszonynak nem nagy truváj elkészíteni egy májgaluska levest, de én most veszítettem el a szüzességemet - legalábbis ezen a fronton - írja egri húsimádó barátunk. Mint hozzétette, régen tervezte már, hogy varázsol egy ilyen fogást, de valahogy mindig közbejött valami más. Most azonban egy szupermakretben megakadt a szeme a kacsaleveses dobozokon, amik a hűtőben várták az Ő hercegüket - amikből aztán gyorsan meg is vett kettőt. Először még csak kacsa alaplében gondolkodott, de kiderült, hogy van a dobozokban valamennyi máj is - úgyhogy nem csak alaplé, hanem egy répás májgaluska leves tette szebbé és finomabbá az őszüket.

Márti őszi kacsája rozmaringos krumplival
Készítettem már szüreti kacsát, és óriási sikernek örvendett nemcsak otthon, hanem itt, az Életforma otthonfozok.hu oldalán is! Nos, ismét itt az ősz, itt a szüret, itt a szőlő, turbóztam tehát a receptemen! Ahogy egykori hajószakács barátom mondta: elveimmel ellenkezik a vasárnapi rántott csirke! Igaz, itt van helyette egy igazi különlegsség! Keress hozzá egy finom bort, ha lehet, fehéret! Irány a konyha!

Pünkösdi kacsasültem
Pünkösdkor az ünnepi menü általában a húsvétihoz hasonlít. Igaz, ilyenkor a szárnyasok kerülnek előtérbe, leginkább a jó kis rántott csirkék. Nos, én eldöntöttem, hogy újítok, cseréljen helyet a kacsával. És ez nem kacsa!

Kacsazúza pörkölt zablisztes házi galuskával
Nagyon szeretem a belsőségeket, ezért gyakran kerül az asztalra nálunk belőlük - írja Pammer Livi. Gyönyörű friss kacsazúzát vett, amiből most egyszerű pörköltet főzött - vastag szafttal és zabliszttel kiegészített házi galuskával.

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel
A kacsa- és libacomb szezonja novemberben kezdődik, és egészen tavaszig tart, érdemes belőle ilyen tájt jól belakmározni. Klasszikus elkészítési módját mutatjuk most be.
Házilag füstölt kacsamell
Aki szeret főzni, és nem akarja húsz perc alatt letudni a vacsorafőzést, vasárnap meg az ebédet, annak nagyon jó játék ez a házilagos füstölés. Egyáltalán nem bonyolult, és a végeredmény nagyon finom. A büszkeségről nem is beszélve, amit a készítője érez.

Szendvics rozé kacsamellből
Ha kacsamellet sütünk, és marad belőle egy kevés, ne hezitáljunk, készítsünk belőle szendvicset, isteni darabot dobhatunk össze belőle.

Konfitált kacsacomb cvekedlivel
A konfitálás igen régi módszer, igazából tartósítás volt a célja. Az eljárás lényege, hogy úgy sütünk zsírban, hogy az éppen csak gyöngyözik, nem bugyog, nem forr. Így magára is hagyhatjuk éjszakára, nincs vele gond.
Rosé kacsamell piros bogyós öntettel, rizottóval
Kacsamell recept következik, mert a combon túl mostanában a rosé kacsamell is nagy kedvencem lett. A kényelmes főzésnél egy jobb dolog van még, ha azt a bizonyos nagyon finomat ráadásul rövid idő alatt készíthetjük el. Garantált a siker, mind a 10 ujját megnyalja majd mindenki, annyira finom.
Ropogós kacsacomb grillezett sárgarépával, spenótos rizzsel
A recept egyáltalán nem bonyolult, még ha viszonylag hosszú is a leírása. Tipikus példája annak, amikor jó alapanyagokból, nem nagyon sok munkával szuper finom ételt varázsolunk az asztalra.
Egyszerű kacsás költemény, ahogy Mártiéknál szeretik
Imádják a barátnőim a sült kacsacombot, mégsem sikerül nekik. Vagy kiszárad, vagy íztelen, vagy nem tudom mit csinálnak szegény párával... na, de most, itt a megoldás! Ez egy ízletes csoda, ami biztosan nyerő egy ünnepi estére, sőt, akár egy jó kis Valentin-napra is! Vágj bele nyugodtan, mert ezzel nem tévedhetsz!
Szüreti kacsa, ahogy Márti szereti
Imádom a szőlőt, imádom a kacsát, tehát minden adott egy fantasztikus fogáshoz! Egyébként is, szívesen eszem az évszakhoz illő finomságokat. Szüretkor gondolj egy nagyot, és próbálj alkalmazkodni az évszak színeihez, illataihoz, ízeihez! Soha nem fogsz csalódni!
Egyem a zúzádat!
Nemrég olvastam egy könyvet, amiben - egyebek közt - a György-korabeli London polgári konyháiról volt szó. A szerző szerint ebben az időszakban voltak a legegészségesebbek a brit főváros lakói. Ennek egyik oka, hogy például sok belsőséget ettek. Ja, és gyalog jártak a piacra... A belsőségek mára valahogy elkoptak az asztalainkról, pedig nagyon méltánytalan! Itt az én kedvencem! Fedezzük fel újra e finomságot! Kipróbálhatod csirkéből vagy pulykából is!
Keleti cseresznyés kacsamell
A kacsát ma összehoztuk a hagymával, a gyömbérrel és az idényjellegű cseresznyével. A remek csapatmunka eredménye egy keleties és nagyon pikáns ízorgia lett.
Elzászi káposztás kacsa
A savanyú káposzta nem csak magyaros ételek alapja lehet! Most egy francia receptet mutatunk ezzel az egészséges hozzávalóval.
Lassan sült kacsacomb és mell, céklás rizottóval
Ha szereted a déli ízeket, akkor dobd fel a karácsonyi menüsort is egy hamisítatlan mediterrán étellel. Ez a remek kacsasült fűszereivel és különleges hozzávalóival olaszos napfényt varázsol a karácsonyi hangulatba.
Narancsos-sütőtökös kacsamell
Az illatos narancshéj és a csodálatos kacsahús klasszikus párosítását izgalmassá teszi a sütőtök. Ez a narancsos kacsa azonban nem az igazi klasszikus, nem bonyolult, és nem is sok idő elkészíteni, annyi csak az extra, hogy grillsütő kell hozzá. De persze a nélkül is meg lehet birkózni vele…
Hideg borsos kacsamell mangós-ruccolás salátaágyon
Általában nem mindegy hogy húst készítünk salátával, vagy salátát hússal, netán húsos salátát, mert az arányok igencsak meghatározzák egy étel jellegét. Ez a recept átmenet: mondhatjuk azt is, hogy itt a gyümölcsös zöldség köretként szolgál a finom hideg sült mellé, de ugyanígy igaz az is, hogy ez a kacsamelles saláta így, együtt kerek egész.
Betöltötték a whiskeyfogyasztók álomállását!
A világ legszerencsésebb kacsái mindennap friss forrásvizet kapnak és a legfinomabb whiskey alapanyagokból falatozhatnak. A késztermékből azonban nem jut nekik…
Sült kacsamell boros szilvával
Az ősz egyik jó része szerintünk az, hogy időnként megengedhetünk magunknak kicsit súlyosabb ételeket is. Ha pedig lúd (vagyis kacsa), akkor legyen kövér: társítsuk aszalt szilvával és borral!
Használjuk fel a karácsonyi maradékot!
Mivel valószínűleg napokon keresztül nehéz ételekkel tömjük magunkat, vágyunk már valami könnyűre, ami nem terheli a gyomrunkat. Ebben az esetben jöhet egy kis saláta. Receptjeink segítenek!
Kacsamell birsalmás párolt káposztával
Nálunk a karácsonyi menüből nemigen hiányozhat a hal, a káposzta, újabban a pulyka vagy más szárnyas. Az idén kacsamell lesz a főszereplő.
Szőlős vöröskáposzta-saláta
Borból még salátát - illetve öntetet is lehet készíteni. Némi előrelátást igényel, mert előző este neki kell látni!
A legdizájnosabb szexuális segédeszközök
Az erogén zónák felfedezésére, vágyaink fokozására, vagy éppen csillapítására "találták ki" éppen a szex kellékek, melyeket akár egyedül, akár párosan használunk elvezetnek bennünket a gyönyör útjára. A tomboló vágyak csillapítása mellett, még jól is szórakozhatunk! Íme a legújabb modellek, képekkel!