Hozzávalók:
- 4 darab kacsacomb
 - 4 darab kacsamell
 - só
 - majoránna
 - kacsazsír
 - 1-2 dl sör
 
A körethez:
- 6-7 nagyobb burgonya
 - egy nagyobb édesburgonya
 - vaj
 - tej
 
A lila káposztához:
- egy kisebb fej lila káposzta
 - cukor
 - ecet
 - őrölt kömény
 - egy kisebb fej vöröshagyma
 - barna cukor
 
Elkészítés:
A kacsamelleket és a kacsacombokat alaposan átmossuk, az előforduló tollmaradványoktól megszabadítjuk, kissé bevagdossuk a bőrt ,besózzuk, majoránnával átszórjuk. Egy kacsazsírral vékonyan átkent tepsibe helyezzük a húsokat egymás mellé, majd a sört aláöntjük, alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben 160 fokon puhára sütjük. Mikor kész, az alufóliát levesszük, és kissé rápirítunk a hús bőrös felületére. A maradék sörrel locsoljuk meg a kacsákat, szép piros, ropogós lesz tőle a bőre.
A lila káposztát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk, és felszeleteljük. Kevés zsiradékon puhára fonnyasztjuk, hozzáadunk két evőkanálnyi barna cukrot, egy kicsit átkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, sózzuk, cukrozzuk, köménymaggal hintjük, és felöntjük vízzel. Két evőkanálnyi ecetet adunk hozzá, és puhára főzzük. Kóstolás után még utána ízesíthetjük. (Én kicsit édesebben kedvelem.)
A püréhez: a burgonyákat és az édesburgonyát megpucoljuk, kockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hozzáadunk 5-8 deka teavajat, ezt hagyjuk a forró krumplin szétolvadni, majd burgonyatörővel alaposan átnyomkodjuk, és annyi tejjel felöntjük amennyivel egy jó kis krémes állagot nem kapunk. Sózzuk ízlés szerint.
Ez is érdekelhet: