Hozzávalók:
- 0,5 kg kacsazúza
 - 2 evőkanál zsiradék
 - 1 nagy fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1/4 mokkáskanálnyi őrölt köménymag
 - 1 paradicsom
 - 1 teáskanál pirospaprika
 - só
 - bors
 
                    Elkészítés:
Megtisztítom a hozzávalókat. Felmelegítem a zsiradékot, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, rá a zúzát. Kettőt-hármat keverek rajta. Hozzáadom a pirospaprikát, a paradicsomot, a köményt, a fokhagymát, újra keverek egyet, és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sóval, borssal ízesítem, majd lassú tűzön párolom, amíg meg nem puhul!
Én most petrezselymes újkrumplival tálaltam, de jó hozzá a rizs vagy a tarhonya is! Ajánlom hozzá a nagyim kovászos uborkáját! Egyszerűen remek!