Hozzávalók:
- 0,5 kg kacsazúza
- 2 evőkanál zsiradék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 mokkáskanálnyi őrölt köménymag
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors

Elkészítés:
Megtisztítom a hozzávalókat. Felmelegítem a zsiradékot, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, rá a zúzát. Kettőt-hármat keverek rajta. Hozzáadom a pirospaprikát, a paradicsomot, a köményt, a fokhagymát, újra keverek egyet, és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sóval, borssal ízesítem, majd lassú tűzön párolom, amíg meg nem puhul!
Én most petrezselymes újkrumplival tálaltam, de jó hozzá a rizs vagy a tarhonya is! Ajánlom hozzá a nagyim kovászos uborkáját! Egyszerűen remek!