Hozzávalók
● 4 kacsamell
● 2 narancs
● 10 deka sütőtök
● citrombors
Elkészítése
A kacsamellet egy éjszakára tegyük pácba: irdaljuk be a bőrét, szórjuk meg a bőrös húst citromborssal, reszeljük rá a narancs héját, és alaposan masszírozzuk a húsba. A szeleteket egyenként csomagoljuk folpack fóliába, amelynek a két végét zárjuk le.
Sütés előtt egy órán át hagyjuk a húst szobahőmérsékleten (hogy a rostokat ne sokkoljuk a hirtelen meleggel), majd tegyük egy hőálló tányérba, locsoljuk meg a narancs levével, és rendezzük el mellette a hasábra vágott sütőtököt. Így a köret a sütés közben kiolvadt zsiradékkal sül készre. Magas állványra téve hőlégkeveréssel 200 fokon süssük 15 percig, majd grillezzük 10 percig. Tálalás előtt pár percig hagyjuk lélegezni a húst, addig rendezzük el a tányéron a köretet. (Forrás:Samsung)
És hogy a kezünket se égessük el, még véletlenül s, amikor kivesszük a tepsit a sütőből, egy hőálló szilikon kesztyűt is ajánlunk.
Az Életforma Shopban persze ezeken kívül még számos más hőálló konyhai cuccot találsz.
● További Életforma-receptek itt!