Hozzávalók két (és fél) éhes szájhoz:
- 3 kacsacomb
- 5 dkg vaj
- 2 dl száraz fehér bor
- 2 fürt fehér szőlő
- só, törött bors
Elkészítés:
Pihéitől is megfosztod a szép combokat, majd megmosod őket. Egy serpenyőben felforrósítod a vajat, majd belerakod a combokat, és mindkét felüket nagy lángon szép pirosra sütöd.

Ekkor kisebbre veszed a lángot, hozzáadod a bort, a fűszereket, ráteszed a fedőt, és lassan puhára párolod. A vége felé bekapcsolod a sütőt is. Ha már szépen belemegy a villa a kacsába, akkor jöhet egy pecsenyés tepsi, az egészet átrakod, hozzáadod a szőlőszemeket, és mehet is be a sütőbe! Vigyázz, a szemek, nehogy megégjenek! Krumplipürével tálalod!

És - ha máskor nem is -, de aznapra tuti elnyerted a párod szívét. (Nálunk még a másnap reggelt is! Én ugyanis 3 combot raktam be, és a harmadik reggelre elfogyott....! De ilyet?)
Itt a "tökkorszak" vége, még egy utolsó recept a nyár farkára!