Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 60 dkg pulykamáj
- 1 db hagyma
- ½ tk füstölt piros paprika
- 1 kis chili paprika
- olíva olaj
- só
- bors
- majoránna
- 1 kg főzni való burgonya
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 nagy marék rukkola
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk. Közben borssal, majoránnával és chilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk. Jó étvágyat!
Pulykahúsos bruschetta
Itt egy másik pulykás recept, ebben sem fogsz csalódni! Váratlan vendég mindig érkezik, akiknek jól esne egy kis harapnivaló. Ez a remek recept, amit Gallicoop főszakácsa készített, erre tökéletesen megfelel! Mindjárt melegebb a léleknek is!