Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 60 dkg pulykamáj
 - 1 db hagyma
 - ½ tk füstölt piros paprika
 - 1 kis chili paprika
 - olíva olaj
 - só
 - bors
 - majoránna
 - 1 kg főzni való burgonya
 - 10 dkg vaj
 - 2 dl tejföl
 - 1 dl tej
 - frissen őrölt szerecsendió
 - 1 nagy marék rukkola
 
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk. Közben borssal, majoránnával és chilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk. Jó étvágyat!
Pulykahúsos bruschetta
Itt egy másik pulykás recept, ebben sem fogsz csalódni! Váratlan vendég mindig érkezik, akiknek jól esne egy kis harapnivaló. Ez a remek recept, amit Gallicoop főszakácsa készített, erre tökéletesen megfelel! Mindjárt melegebb a léleknek is!