Rukkola cikkek

Főszereplő: a sárgadinnye
Alig van aromásabb gyümölcs, mint egy finom, érett sárgadinnye. A variációk sora végtelen, mi mindenre fel lehet használni, mi most három tippel segítünk, ha épp nincs ötletetek egy gyors ebédhez vagy vacsihoz.

Chilis pulykamáj
Minden formájában imádom a májat, hát még a pulykájét! Nem a legdrágább alapanyag, és ráadásul nagyon változatosan elkészítheteő. Leginkább a csirkemájhoz illő recepteket választhatsz, de most mutatom, mit ajánl, a Gallicoop háziasszonya! Ez valami nagyon külömnleges! Vágj bele!

Citromfüves, tejfölös csirkemell rukkola pestós újkrumplival
Pesto készülhet bármilyen zöld fűszernövényből, persze a legkedveltebb a klasszikus bazslikom pesto, de készülhet medvehagymából, rukkolából, vagy akár petrezselyemből is. Bátran kísérletezzünk vele!

Citromos, lazacos kagylótészta fetával, rukkolával
Ez a tésztaétel hamisítatlan mediterrán ízekkel ajándékoz meg bennünket, és ahogy az már a mediterrán tészták esetében lenni szokott, elkészítése gyakorlatilag addig tart, amíg a tészta megfő, annyi idő alatt a szósz is elkészül. Zseniális!

Lazac édesburgonya- és lencsesalátával
Elképesztő változatossággal készítik a halakat a svédek. Az egyik legfinomabb alapanyag természetesen a lazac. De nemcsak finom, rendkívül egészséges is! Az édesburgonyát, vagy más néven batátát is nagyon kedvelem, mert igen változatosan lehet felhasználni. Szerencsére a nagy áruházakban már rendszeresen lehet kapni! Íme, ez az egyik legismertebb lakberendezési áruházlánc isteni receptje!

Gondoltad volna? Ennyi mindent készíthetünk a salátafélékből!
Rukkola, madársaláta, radicchio és más salátafélék - tudod, hogy melyikből milyen finomságot lehet készíteni? Legyünk bátrak a választással, érdemes megízlelni és kipróbálni eddig nem ismert saláta különlegességeket! Salátázzunk mindennap!
Rukkola saláta - házi öntetemmel
Sokan panaszkodnak arra, hogy a rukkola zöld ízű, - mintha a zöldnek lenne íze... Pedig ez a manapság igencsak divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt, amire igencsak nagy szükségünk van - főként ilyenkor, tavasszal! Adok hozzá egy saját magam által kikísérletezett öntetet, ami eddig mindig bevált. Vendégeknek csak akkor tálald, ha mindenki eszik belőle! (Tudod, a hagyma...!)

Baconos-kecskesajtos croissant
A bacon, kecskesajt és rukkola együtt igazi kulináris élmény, még akkor is, ha az egyszerűség kedvéért készen vásárolt tésztát használunk. Így villámgyors ez a recept!

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával
Ha unod már a hagyományos ünnepi menüt, dobd fel ezzel a nagyon különleges ízvilágú finomsággal. A húsféleség most nem pulyka, hanem sertéskaraj, melyet jó sűrű szilvalekvárral tettünk pikánssá. Hozzá köret pedig egészen mennyei! Még az angyalok is megirigylik...
Háromhagymás rukkolás tészta
Mi imádjuk a rukkolát! Pikáns, friss és különleges - pedig tulajdonképpen bármelyik kertben megterem itthon is. Ebben a tésztában ez a legkülönlegesebb hozzávaló, a végeredmény mégis nagyon finom!
Hideg borsos kacsamell mangós-ruccolás salátaágyon
Általában nem mindegy hogy húst készítünk salátával, vagy salátát hússal, netán húsos salátát, mert az arányok igencsak meghatározzák egy étel jellegét. Ez a recept átmenet: mondhatjuk azt is, hogy itt a gyümölcsös zöldség köretként szolgál a finom hideg sült mellé, de ugyanígy igaz az is, hogy ez a kacsamelles saláta így, együtt kerek egész.
Egyszerűen ünnepi: laskagombás rukkolasaláta pármai sonkával
Ha húsvét, akkor sonka, meg persze tojás. Ez a recept mindenben megfelel a hagyományoknak, megvan benne a két kötelező elem, mégis picit más. Ráadásul rendkívül egyszerű elkészíteni.