Hozzávalók
● 1 csomag tészta (spagetti vagy bármi, amit szeretünk)
● 2 fej lila hagyma
● 6 gerezd fokhagyma
● 6 szál zöldhagyma
● 10 deka rukkola
● 20 deka tejszínes krémsajt
● olívaolaj
● só, fehér bors
Elkészítése
A lila- és zöldhagymát megtisztítjuk, és a lehető legvékonyabban felszeleteljük. Serpenyőben olajon kicsit megpároljuk, pirítjuk, aztán mehet rá az összetört fokhagyma. Jól elkeverjük, és kevéske vizet öntünk hozzá. Ezután beletesszük a krémsajtot, összekeverjük a hagymafélékkel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Közben a tésztát kifőzzük, és amikor kész, összekeverjük a hagymás raguval. A serpenyőben - lehet ugyanabban, úgyis egy helyre megy! - egy kevés olajra rátesszük a rukkolát, csak annyi időre, amíg épp elkezd összeesni, aztán ezt is a tésztához keverjük. A tetejére sajtot reszelhetünk, de anélkül is remek!
Az Életforma Shopban persze más méretű és típusú tésztafőző edényeket is találsz, nézd meg, hogy szerinted melyik a legjobb!
Ennél a receptnél még az is fontos, hogy a hagymákat szép vékonyra tudjuk szelni, ehhez viszont nem árt, ha a kés éles. Jó tehát, ha van kéznél egy fenőkő. Igazán nem nagy dolog, amit ajánlunk, mindössze 390 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!