Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg sertéskaraj
 - 8 szelet szárított sonka
 - 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
 - 4 darab aszalt szilva
 - só
 - olaj a sütéshez
 
A körethez:
- 10 dkg rukkola
 - 5 dkg vaj
 - 60 dkg burgonya
 - olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
A karajból 8 szeletet vágsz, kicsit kiklopfolod, sózod. Négy szeletet egy deszkára helyezel, majd bekened jó sűrű szilvalekvárral, és megszórod az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezed a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekered a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítesz, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütöd. A körethez az alaposan megmosod a burgonyát héjában, sós vízben megfőzöd, majd cikkekre vágod, és olajban megpirítod. A rukkolát kevés vajon átforgatod, és a burgonyával együtt a hús mellé tálalod.(Forrás: andio.hu)
További Életforma-receptek itt!