Hozzávalók:

- 1 nagy marék rukkola, ha többféle van, nem baj, annál ízletesebb lesz a salátád
- 1 kövér gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
- 2 tk finom, salátához való olívaolaj
- pár csepp citromlé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Mosd meg a leveleket, alaposan csepegtesd le. Ha túl nagyok, tépd kettőbe azokat! Az öntet "alkatrészeit" tedd egy tálba, és jól kavard össze. Kóstold is meg, hogy pl. elegendő-e a citrom vagy a bors? Öntsd rá a rukkolaleveleket, majd lágyan keverd össze, hogy mindenhova jusson az olajos öntetből. Ha kész, öntsd az egészet abba a tálba, amiben szervírozni fogod! (Így nem lesz maszatos, olajfoltos a tál, amiben a vendégek elé teszed!) Jó étvágyat!
Hallottad?
A Földközi-tenger partjai mellől indult világhírű útjára a rukkola. Akár egy balkonládában is termeszthető. Leveli a gyermekláncfűre, népies nevén a kutyatejre hasonlítanak. Picit kesernyés az íze, de az olasz konyha imádja, pizzákhoz, tésztás ételekhez kitűnő! Segíti az emésztést is!
Itt egy másik receptünk is, amihez rukkolát ajánlunk!