Frissesség cikkek

Berobbant a tavasz a cipődivatba!
Ahogy egytre többször átsüt a napsugár a csúnya téli, szürke felhőkön, úgy színesednek a kirakatok, és persze a ruhatárunk. Nézzük, hogy találjuk meg kedvenc lábbelijeinket: a visszafogott pasztell árnyalatoktól a feltűnő színű és mintájú darabokig.

Lőttek a füstösségnek
Mindenki a legszebb formáját szeretné hozni szilveszterkor, legyen az egy meghitt vacsora vagy akár egy fényűző szilveszteri buli. Ezekre a különleges alkalmakra Szabó Doris, a világ legismertebb kozmetikai vállalatainak egyikének sminkmestere egy visszafogott, finom, mégis ünnepi és elegáns sminket álmodott meg, amelyet az idei tél dekorációs trendjei ihlettek. Hölgyeim, elő a palettákat!

Görögdinnye szingliknek, pagodakarfiol ínyenceknek, és még sokan mások...
A nyári gyümölcsszezon indulásával néhány érdekes és hasznos tippet osztott meg a legnagyobb hazai piac, a Budapesti Nagybani! Az nem kérdés, hogy sokkal frissebb gyümölcshöz és zöldséghez juthatunk, ha hazai terméket választunk, és nyáron erre számtalan lehetőségünk van. A 60-75 százalékos érettségi szinten leszedett, gyakran több ezer kilométert utazó import áruval szemben, a hazai gyümölcsök egy nap alatt az asztalunkra kerülhetnek!

Trendi lett nálunk a piac!
A fiatalok inkább főznek, és szeretik a piacon beszerezni a hozzávalókat, viszont kevéssé fine dining, és nem is gyorsétterem pártiak. A zöldség és gyümölcs népszerűbb, mint az édesség, és ha nem lenne a közelükben szupermarket, akkor a többségük piacra járna – derül ki a Fény Utcai Piac legfrissebb online kutatásából.

Így turbózd fel magad tavaszra!
Lassan, nagyon lassan lesz vége az idei télnek. Apró reménysugár, hogy egyre hosszabbak a délutánok, később sötétedik, így érdemes már úgy tervezni a napokat, hogy kis időt eltölthessünk a friss levegőn is. A bezártság hónapjai után viszont minden szempontból szükség van némi megújulásra, egyszerűen kell, hogy felfrissítsük magunkat, a szervezetünket. Az alábbi 5 + 1 tipp például nagyszerű út ahhoz, hogy kievickéljünk a téli hangulatból, és felturbózzuk magunkat a tavaszra.
Rukkola saláta - házi öntetemmel
Sokan panaszkodnak arra, hogy a rukkola zöld ízű, - mintha a zöldnek lenne íze... Pedig ez a manapság igencsak divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt, amire igencsak nagy szükségünk van - főként ilyenkor, tavasszal! Adok hozzá egy saját magam által kikísérletezett öntetet, ami eddig mindig bevált. Vendégeknek csak akkor tálald, ha mindenki eszik belőle! (Tudod, a hagyma...!)