Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű szilva
Elkészítés:
1. A szilvát kimagozzuk.
2. Mi a magvazáskor apróbbra is vágtuk a szilvaszemeket (a művelet elhagyható).
A kezünkkel továbbtörjük, nyomorgatjuk a szilvákat, hogy levet engedjenek.
3. Belekeverjük a fűszereket.
4. Egy tepsibe tegyük be a sütőbe. Magas hőmérsékleten (200 C°fokon, légkeveréssel) hagyjuk felforrni, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 100 C° fokra, és hagyjuk magára a lekvárunkat egészen addig, míg a sűrűségét jónak nem ítéljük. Mindenki eldöntheti, hogy mennyire sűrűre szeretné készíteni. Nem kell félni, a lekvár nem ég le. Ne kavargassuk! A sütőajtón át néha nézzünk be, és ilyenkor dicsérjük meg. Gázsütőben is jól elkészíthető, mi is évekig úgy készítettük. A lehető legkisebbre vegyük a lángot, és picikét nyissuk meg a sütőajtót.