Hozzávalók:
- 4 libacomb
- ízlés szerinti tengeri só
- ízlés szerinti frissen őrölt bors
- 3 ek libazsír
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 fej (közepes) vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 1 kis doboz vagy üveg sárgabarack kompót
Elkészítés:
A megtisztított combokat óvatosan beirdaljuk, sóval, borssal jól "átmasszírozzuk", bőrükkel lefelé beletesszük a tepsibe, a megolvasztott libazsírra. Rakjuk köré a hagymákat, meglocsoljuk a borral, és alufóliával jól lefedve betesszük a 220 fokos sütőbe. Egy óra múlva visszaveszünk a hőből úgy 190 fokra. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hústűvel megnézzük, mennyire puha a húsunk, és meg is fordítjuk a combokat. Tedd felső lángra a sütőt, és 1-2 locsolgatással süsd készre. Most petrezselymes rizzsel és konzerv sárgabarack kompóttal kínáltam! Remek volt!
Falusi zúzapörkölt Mártinál
Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és rendkívül változatossá teszik a heti menüt. Ezúttal a csirkezúzát választottam, de ugyanez a recept remekül működik libából vagy kacsából is! Vidéken, ahol mindig takarékosan főztek az emberek, mindent hasznosítottak. Nem véletlen, hogy ott találod meg a legjobb ízeket. A fogás további előnye, hogy egyszerre jó sokat készíthetsz belőle, és ha nem fogy el, nyugodtan lefagyaszthatod! Legközelebb csak egy mikró kell a finom ebédhez!