Hozzávalók:
- csirkemellfilé (nálam kettő egész csirkemellfiléből készült)
- egy szál gyulai kolbász (nem csípős)
- egy doboz kukoricakonzerv
- só
- frissen őrölt bors
- zsiradék
Elkészítés:
A kolbászt karikákra vágtam majd zsiradékon átpirítottam. A csirkemelleket felkockáztam, és a pirított kolbászkarikákra dobva készre pároltam-pirítottam. Sóztam, enyhén borsoztam. A kolbi kiolvadt ízeit szépen átveszi a csirkemell így nem kell agyonfűszerezni, majd hozzáadtam a kukoricát, és alaposan összevegyítettem. Ennyi, kész is. Finom és gyors vacsora lett. Azért azt elárulom, hogy az alján marad egy kis kolbászos zsiradék, nna én ebből locsolgattam azért a csirkemellre tálaláskor magamnak... Jó étvágyat!
Hamvas szilvás-fahéjas lepény
Csodás őszies finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra. Puha, ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel. Pammer Livi konyhájából fahéj illata terjed.