Hozzávalók négy éhes szájhoz:
                    - 8 szeletelt hosszúkaraj
 - trappista sajt
 - kolbász
 - szalámi
 - bacon szalonna
 - paradicsompaprika
 - mozzarella
 - olívaolaj
 - só, bors
 - 1-2 ág rozmaring
 
Elkészítés:
Klopfold ki a húst, majd ízlésednek megfelelően sózd, borsozd. Vágd kockára a paradicsompaprikát, a kolbászt, a szalámit és a trappistát, majd keverd össze. Vágódeszkán kiteregeted baconszeleteket, mindegyikre teszel egy karajt. A hús közepébe teszel egy kupacot a töltelékből, majd szorosan összetekered a baconnal együtt. Egy-egy hústűvel vagy fából készült fogpiszkálóval rögzíted. Mély tepsibe rakod a roládokat, megöntözöd olajjal, rászórod a csíkokra vágott mozzarellát, közé dugod a rozmaring-ágakat, majd lefeded alufóliával. Körülbelül egy órán át sütöd 180 fokon, majd fólia nélkül még pirítod egy picit a tetejét. Krumplipürével isteni!
Jó étvágyat!
Itt egy remek bárány is rozmaringgal!