Hozzávalók egy éhes szájhoz:
- 10 dkg gomba, ha lehet csiperke, szeletelve
- 1 nagy tojás
- 1,5 ek olaj
- 1/2 szelet toast kenyér
- 1 paradicsom felszeletelve
- 1 szelet bacon szalonna
- 1 kis paradicsomos babkonzerv
- 1/2 fej vöröshagyma szeletelve
- 1/2 gerezd fokhagyma áttörve
- 1 szál grillkolbász
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Egy evőknál felhevített olajon futtasd meg a hagymákat, majd add hozzá a babkonzervet. Ízesítsd sóval, borssal és főzd még úgy két percig. Hevíts egy kis olajat egy serpenyőben, süsd készre a szalonnát és a kolbászkát. Szűrőlapáttal szedd ki, tedd egy meleg tányérra.
Tekerd erősebbre a gázt (vagy a villanyt) a serpenyő alatt, és a maradék olajon pirítsd meg a gombát, majd a paradicsomot is mindkét felükön. Ezeket is ízesítsd kedved szerint, majd tedd a melgen tartott tányérra. Készíts a tojából rántottát, sózd, ahogy szereted, majd mehet ez is a tányérra a paradicsomos babkonzervvel és a közben megpirított toast kenyérrel együtt. Ennyi az egész... Persze nem maradhat el a reggeli, frissen csavart narancslé, a kávé kis tejjel, a lekváros sütivel...