Cukrász cikkek

Nagy bajban vannak a baristák és a somellier-k
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. A koronavírus egyik legkorábbi jele, és hosszantartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Utánajártunk, hogy a baristák, a sommelier-k és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.

Igazi nagyágyúkkal erősít a TV2
Cukrászok című műsorral tér vissza a képernyőre Erdélyi Mónika a Chili TV-ben, Gundell Takács Gábor pedig ismét az Áll az alkuban szórakoztat minket a TV2-őn! Az édesszájúak várható kedvence már július 31-étől kalauzol minket a sütik világában, míg a játékmester és a titokzatos bankigazgató még őszig várat magára...

6 ok, amiért érdemes cukrásznak lenni!
Nem szereted, ha mások osztják be az idődet? Szeretsz kísérletezni és alkotni, és legszívesebben több időt töltenél a konyhában, mint a munkahelyeden? Itt az ideje, hogy elgondolkozz egy karrierváltáson, és a munkádat egy olyan hivatásra cseréld, amiben igazán kiteljesedhetsz - és amiért még korán kelni is megéri!

Pannonhalmi pálinkás a nyerő!
A Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett az ország idei tortája, amit 39 alkotás közül választottak ki. Szó Gellért salgótarjáni cukrász ínyencségét augusztus 20. után lehet megkóstolni. - adta hírül a lajk.hu.

Mogyorós-csokoládés ízű az év fagylaltja!
Az opera royal elevezésű fagylalt érdemelte ki 2015-ben az év fagylaltja címet. A belga csokoládéból készült, mogyorós ostya-törmelékkel és fehér csokoládéval rétegelt ízcsodát több, mint 80 alkotás közül választotta ki június 1-jén a zsűri a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában.