édesítő cikkek

A cukor története
A napjainkban sokszor „ellenségnek” kikiáltott cukor valójában évszázadok óta jelen van az emberiség életében, melynek eredményeképpen jól ismerjük már hatásait a főzésben-sütésben, és az emberi szervezetre gyakorolt hosszútávú hatásával is tisztában vagyunk. De valójában milyen múlttal bír a napjainkat megédesítő cukor?

Szilvalekváros karácsonyi linzer
Teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel is lehet isteni linzert készíteni, bizonyíték erre ez a recept, amiből már-már büntetlenül falatozhatunk az ünnepek alatt. Bár azért ha az ember megtalálja a mértéket, az sosem árthat.

Cukormentes, fehér liszt mentes szilvás pite
Őrületes árugazdagsággal vonult be az ősz a standokra. Gyakorlatilag minden van, de tényleg minden, amire az embernek csak gusztusa támadhat ilyentájt. Alig lehet választani a gyümölcsök közül, nekem azért most sikerült, és szilvát tettem az egészséges összetevőkből álló pitébe.

Csoki mousse glutén- és laktózmentesen
Mit tehet egy jó barát, ha glutén- és laktózérzékeny barátnőjét várja vendégségbe? Alapos tervezésbe, majd kivitelezésbe fog, és egy csodás csokoládés habot tálal a vendégnek.

Kókuszgolyó zabpehelyből
A kókuszgolyó sokak kedvence, észrevétlenül elcsipegetünk belőle akár 5-6 darabot is. Ezek bár kis falatok, szénhidrát tartalmuk mégis jelentős. Ez a változat azonban jóval egészségesebb, tekintve, hogy a kekszet zabpehelyre cseréljük, ami lassú felszívódású szénhidrát, a cukrot édesítővel váltjuk ki, és a szokásos tejszín helyett is 1,5 %-os zsírtartalmú tejet használunk.

Tiramisu zabcake
Hihetetlen jó találmány, ahogy a kávés piskótadarabok keverednek a friss mascarponéval, a kakaópor pedig még extra ráadás rajta. Remek pohárdesszertként is el lehet készíteni.

Sztívia, a sokoldalú és kalóriamentes édesítő
Egyre jobban terjed Európában is a sztívia felhasználása. Otthoni körülmények között remek édesítőszert nyerhetünk belőle, ami természetes, ráadásul kalóriamentes és a vércukorszintet sem emeli meg, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Soroljuk a további előnyeit...

Új természetes édesítőszer!
Az Európai Parlament várhatóan 2011 novemberében ad engedélyt arra, hogy a sztevia nevű Dél-Amerikából származó növény kivonatát élelmiszer-alapanyagként használják a gyártók az EU területén.