édesítőszer cikkek

Fahéjas zabkása - az egészséges reggeli
A zabpehely reggeli a diétázók, fogyókúrázók, sportolók és a cukorbetegek egyik kedvence. Gyümölcsökkel, különféle magokkal megpakolva, ebben az esetben pedig fahéjjal ízesítve laktató és egészséges napkezdő finomság.

Minden, amit tudnod kell az édesítőszerekről
Szerencsére ma már sokféle édesítőszerrel lehet helyettesíteni a cukrot, viszont van néhány tulajdonságuk, amelyeket érdemes szem előtt tartani ételkészítéskor. Egyénenként eltérő, hogy melyik használata válik be leginkább, így érdemes kísérletezgetni velük, kitapasztalni, hogy melyik illik a saját ízlésünkhöz leginkább. Mutatjuk a választékot!

Mini Sacher-torta 5 perc alatt!
Sacher tortát lehet órákig, de pár pillanat alatt is készíteni. Ez a villámgyors mikrós változat egyszerű és nagyon finom, ráadásul diétás!

Joghurtos, citrusos epertorta - anyák napjára!
Igazán könnyed és üdítő meglepetéstortát sütöttünk ma. A legjobb az benne, hogy édesítőszert használtunk, így még anyu alakjára is vigyáztunk!
Milyen cukrot, vagy cukorpótló édesítőszert használjunk?
Ha szeretnénk helyettesíteni a cukrot, arra több megoldás létezik, melyeket az élelmiszeripar és a háztartások egyaránt alkalmaznak. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakértői segítenek, melyiket mikor válasszuk!
„Édes bűnözés” okosan
Az édes ízt élvezhetjük úgy is, hogy eközben óvjuk fogaink épségét, és megőrizzük testtömegünket. Nem mindegy azonban, hogy mit és hogyan használunk.

Mi a helyzet az édesítőszerekkel? Barát vagy ellenség?
A mesterséges édesítőszerek már jó ideje támadások kereszttüzében állnak, nem egy cikk jelent már meg rákkeltő, illetve hizlaló mellékhatásaikról. Mi az igazság? Valóban az ördögtől valók? Szakember válaszol.

Brit tudósok: tényleg biztonságos az aszpartám
Az energiamentes édesítőszer biztonságos használatát erősítette meg a Brit Ipari Biológiai Kutatási Szövetség újabb vizsgálata. A szer nem okoz rákot, vagy stroke-ot.

A sztívia az egyik legismertebb természetes eredetű édesítőszer
Az emberek egyre tudatosabbak, és egyre jobban figyelnek arra, hogy mivel édesítik ételeiket, italaikat. Tízből hat ember ügyel arra, hogy az általa fogyasztott élelmiszer mivel van édesítve. Egy friss, édesítőszerekről szóló kutatásból az is kiderül, hogy erre leginkább a nők és az idősebbek figyelnek. Különösen az üdítőitalok és a gyümölcslevek esetében gyakori, hogy megnézzük, mit tartalmaz a termék, és a felmérés arra is rámutat, hogy az édesítőszerek közötti választást döntő módon annak természetes jellege befolyásolja.

Miért használunk édesítőszert?
Bár az édesítőszerekkel kapcsolatos ismeretek meglehetősen hiányosak a lakosság körében, 10-ből 6 ember véli úgy, hogy az egészségtudatosság részét jelentheti ezen cukorpótló szerek alkalmazása – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, a felnőtt lakosság körében végzett kutatásából.
Az orvosok is édesítőszereket ajánlanak
10-ből 8 orvos bizonyos értelemben a terápiás gyakorlat részének tekinti az édesítőszerek ajánlását, alkalmazását - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, háziorvosok, belgyógyász és diabetológus szakorvosok körében végzett kutatásából.