Életforma.hu


Többet veszünk, többet eszünk, többet dobunk ki

Többet veszünk, többet eszünk, többet dobunk ki 

Az érzelmi intelligenciáról bizonyára már mindannyian hallottatok. Az étkezési intelligencia azonban egy viszonylag újkeletű fogalom. Míg előbbi az érzelmek megértésének, megélésének és értékelésének képességére, addig utóbbi az étkezési szokásaink racionalizálására, a tudatos fogyasztásra, pazarlás visszaszorításának képességére utal. A fogyasztás terén soha nem látott pazarlásba folyik. Többet veszünk, többet eszünk és sajnos többet is dobunk ki. Ideje tehát többet beszélni az étkezési intelligencia fejlesztésének módszereiről.
Görbülhet a répád!

Görbülhet a répád! 

Teszt jelleggel az egyik brit székhelyű nagy áruházlánc is bevezeti „Perfectly Imperfect” elnevezésű termékkínálatát. Ez azt jelenti, hogy mostantól a hagyományos esztétikai megjelenésnek nem megfelelő, például nem szabványos formájú, súlyú vagy méretű, de egyébként tökéletes minőségű és élelmiszerbiztonsági szempontból is kifogástalan zöldségeket és gyümölcsöket is átvesz egyes szállítóitól, vevőinek pedig az általános kínálatnál olcsóbban adja. Az akcióban 50 közép-európai, köztük 12 magyarországi üzlet vesz részt. A cél, hogy termelői oldalon is segítsen a társaság csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.
Hétköznapi életünk csodái - új kiállítás a Csodák Palotájában

Hétköznapi életünk csodái - új kiállítás a Csodák Palotájában 

Az élelmiszerpazarlás és az erdőtűz megelőzés fontosságáról is szól a Csodák Palotájában napokban megnyílt interaktív kiállítás , amely augusztus végéig látogatható. A tárlat a körülöttünk lévő világ tudományos kihívásaira, elsősorban a természet- és környezetvédelem fő témáira fókuszál.