élelmiszerpazarlás cikkek

150.000 tonna élelmiszert dobunk ki a hazai vendéglátásban – ez mostantól jelentősen csökkenthető
Magyországon 1,8 millió tonna ételt dobunk ki évente, ez a mennyiség kamionra pakolva azt jelentené, hogy Budapesttől Párizsig érne a sor. Az emberiség környezetterhelésének fele az élelmiszerhez kötődik, ezért különösen fontos, hogyan állítjuk elő, és mit kezdünk a felesleggel. A Föld napja kapcsán az egyik példamutató reklámügynökség tett vállalást.

Ne dobd ki az ételt, inkább tervezz okosan! – Elérhető a Nestlé és a SPAR legújabb szemléletformáló kisokosa
Magyarországon a legtöbb élelmiszer-hulladékot a háztartások termelik – ez évente átlagosan 65 kilogramm kidobott ételt jelent.[1] A nem tudatos fogyasztói döntések nemcsak a spórolást nehezítik meg, de még a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok kibocsátásához is hozzájárulnak.

A SPAR és a Munch együtt tesz az élelmiszerpazarlás csökkentéséért
A hazai üzletlánc vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a szemetesben: a SPAR a Munch online platformmal karöltve szorítja vissza az élelmiszerpazarlást.

Az Élelmezés világnapját ünnepli a Starbucks
A Starbucks összefogott a Munch alkalmazással, és együtt csökkentik az élelmiszerpazarlás mértékét.

A Munch mind az öt cápát megnyerte
A Cápák között című RTL-műsorban még soha nem fordult elő, hogy mind a öt Cápa beszállt volna egy vállalkozásba. A múlt heti adásból kiderült, hogy a Munch csapatának ezt is sikerült elérnie az élelmiszerpazarlás ellen kitalált módszerükkel.

A Magyar Élelmiszerbank és a Munch stratégiai partnerségre lép
Befektetési megállapodást kötött egymással a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch, az Ételmentő társadalmi vállalkozás. Az Élelmiszerbank és a Munch együttműködésének köszönhetően a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez nélkülözők is hozzájuthatnak a jövőben.

Így használd a hűtőt helyesen
Az idei év korlátozásai mindenkit tudatosabb bevásárlásra ösztönöztek, a Samsung legújabb kutatásából azonban kiderül, hogy a
megvásárolt ételek tárolásában már kevésbé előrelátók a magyarok. A hűtő és más konyhai tárolók nem megfelelő használata akár százezres nagyságrendű kidobott élelmiszerhez is vezethet egy-egy háztartásban.

3 lépés, amivel a konyhád környezetbarátabb lehet
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb globális, társadalmi és környezeti problémája. Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egyéni cselekedeteink nem sokat számítanak a klímaváltozás tekintetében, már az otthonunkban, ezen belül a konyhánkban is sokat tehetünk a bolygónkért, és pár egyszerű megoldással jelentősen csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.