ételkülönlegesség cikkek

Sei nabe - forró leves a hideg napokra
Egészséges japán ételeket, köztük sushit tanított nemrég Kovács Lázár magyar szépségkirálynőknek a budai Sushi Sei étteremben. Most egy különlegsséggel leptek meg Titeket, vagyis Életforma és az Otthon főzök olvasóit. Az étterem chefjének nevét viselő levesük, egyszerű, otthon is elkeszíthető, és mindenki saját maga ízlése szerint alakíthatja. Feltétlenül próbáld ki, mert még látványra is maga a csoda!

Spenóttal és fetával töltött édesburgonya
Az édesburgonya sajnos nem túl ismert a magyar háziasszonyok körében, kísérletező kedvüket az is letöri, hogy a batáta bizony nem olcsó, a legjobb ár olyan 7-800 Ft/kg körül van. Teljesen érthető, hogy ez sokak költségvetésébe nem fér bele. Én akkor szoktam belőle vásárolni, ha a négybetűs nevű boltokban olcsót találok (mondjuk 600 Ft/kg), mert kis odafigyeléssel elég jól tárolható, és elég kiadós is, ha elkészítjük. Íze kicsit hasonló a sütőtökéhez, állaga talán kevésbé.

Új csillag született! Egy igazi Michelin!
Minőség - kompromisszum nélkül! Ez a mottója a legújabb magyar Michelin-csillagos étteremnek, a Costes Downtownnak! A Belváros legújabb csillaga már az ötödik Magyarországon, ami a régióban is elképesztően nagyszerű teljesítmény! Exkluzív interjúnkban a gyorsan híressé vált étteremvezető mesél!