Életforma.hu


Hogyan tartsd frissen az élelmiszereket, hogy ne kelljen kidobni?

Hogyan tartsd frissen az élelmiszereket, hogy ne kelljen kidobni? 

Összegyűjtöttük, melyek a legjobb praktikák a zöldségek, gyümölcsök és húsok frissen tartására, hogy semminek se kelljen a kukában landolnia.
Hideg nyalat – a fagylalt története

Hideg nyalat – a fagylalt története 

A legnagyobb hőségben már írni is jó a fagylaltról. Többezer éves története Kínából indult és a magunk részéről még nincs vége! Ha van a mélyhűtődben ebből az édes, hűvös nyalánkságból, javaslom, készíts magad mellé egy adagot, úgy olvasd el a következő érdekességeket a fagyiról.
Igenis meg lehet szabadulni a szemölcstől!

Igenis meg lehet szabadulni a szemölcstől! 

Akinek volt már dolga szemölccsel, tudja, hogy nem olyan könnyű megszabadulni tőle. A különböző szemölcsöket a humán papillomavírus – HPV – okozza, amelynek több mint 65 típusa ismert. Dr. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza a sokakat érintő vírusfertőzés kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Tartósítási kisokos

Tartósítási kisokos 

Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a házi tartósítási eljárások folyamán milyen változások és hogyan befolyásolják a zöldségeket és gyümölcsöket, melyeket elteszünk télire.
Tartósítás felsőfokon

Tartósítás felsőfokon 

Télen hányszor jut eszünkbe a júniusi vérpiros, ropogós cseresznye vagy a csillogó sötét bíborvörös, édes szamóca, ahogy szétolvad a szánkban? Ha ezeket az élvezeteket a hideg hónapokban is meg szeretnénk tapasztalni, akkor tartósítsunk! Az élelmiszer-palettánk tárháza végtelen, csak egy kis odaadás kell, hogy a nyár, ősz ízeit télire „konzerváljuk”.
Amit ma megehetsz...

Amit ma megehetsz... 

... azt nagy valószínűséggel holnap is megeheted. Vagy ha nem, hát fagyaszd le! Főtt ételnek manapság nem lenne szabad kukában landolnia, hiszen kevés kivétellel minden lefagyasztható. Ha úgy alakult, hogy többet főztünk a kelleténél, az ételt adagokra porciózva, dátummal, névvel felcímkézve tegyük a fagyasztóba!

Másnapos körömpörkölt 

Nagyapám mestere volt a körömpörköltnek! Tőle tanultam ezt a receptet. Mindig is szerettem a cupákos kis darabokat! Megjegyzem a tyúkhúslevesből is mindig a lába volt a kedvencem! Ahogy mondani szokták, nem éppen karcsúsító fogás, de a sertésköröm valami isteni. Ez is az a fogás, ami akkor igazi, ha jó sokat készítünk belőle, a maradékot pedig lefagyasztjuk.