Focaccia cikkek

Padlizsánnal töltött focaccia
A focaccia az olasz konyha egyik közkedvelt tagja, nem más, mint egy lisztből, élesztőből és vízből álló lapos kenyér. Számtalan variációban létezik, de a világ szinte minden táján sütnek hasonló lepényféleséget hasonló tésztából.

Dögös focaccia - ahogy a Divin Porcelloban sütik
Izgalmas borkóstolókon vehetnek részt azok az újságírók, akik rendszeresen elmennek a Wineglass Sajtóklub bemutatóira. Velem együtt gyakorló, de borra nem specializálódott tollforgatókat ismertetnek meg a borkultóra különlegességeivel. Havonta járunk be képzeletben egy-egy borvidéket. Általában a budapesti Divin Porcelloban kóstolgatunk, és a remek borok mellett falatozgatunk is. Annyira finomak a helyben sütött olasz kenyérfalatkák, hogy legutóbb megkerestem Németh Péter konyhafőnököt, hogy árulja el Nektek a titkot! Íme, ez a recept! Nem fogtok csalódni!

Focaccia lilahagymával
A focaccia az olasz konyha egyik közkedvelt tagja, nem más, mint egy lisztből, élesztőből és vízből álló lapos kenyér. Számtalan variációban létezik, de a világ szinte minden táján sütnek hasonló lepényféleséget hasonló tésztából. Összehasonlításképpen a magyar langallót említenénk.
Olajbogyós focaccia házilag
Szeretem meglepni a páromat és vendégeinket meccsnézés közben. A szurkoláshoz mindig jól esik egy-két friss sörkorcsolya. A napokban kissé kiürült a hűtő, de olajbogyó és élesztő azért volt benne. Így született ez a remek kis recept. Kínálhatsz hozzá fűszeres sajtgolyókat is... A siker nem marad és ígérem, meccs is lesz bőven!