Hozzávalók:
- 4dl langyos víz
- 50 gr élesztő
- 140 gr olívaolaj
- 20 gr só
- 15 gr cukor
- 600 gr liszt
+ Tipp a konyhafőnöktől
Németh Péter azt ajánlja, hogy ha feltétet is szeretnél rá, akkor azt a 35 perc környékén kend a tetejére. Az is ínyencség, ha a kész tésztát félbevágod, megkened majonézzel, teszel rá uborkaszeletket és szárított sonkaszeleteket!
Elkészítés:
Tégy mindent egy tálba a só és a liszt kivételével. Morzsold bele az élesztőt, dolgozd össze, és hagyd pihenni 20 percig. Most jöhet bele a liszt és a só. Gyúrd össze, hogy a tészta olyan "nyákás" állagú legyen. Letakarva hagyd pihenni 30 percig. Ezalatt két-háromszorosára dagad. Zsiradékkal kenj ki vagy sütőpapírral bélelj ki egy tepsit. Öntsd bele a tésztát, és kézzel egyenletesen nyomkodd szét. Légkeveréses sütőben 160 fokon 45 perc alatt süsd készre. Kockázd fel, és kínálhtod is! Jó étvágyat, Jó borozgatást!
Vasból épült szentély a San Lorenzo tövében
Nem is tudom, hogy történhetett, hogy nem készültem fel a csarnok történetéből, helyrajzából olasz utazásom előtt, de így történt. Vétkes könnyelműség volt részemről. De ha valakinek a gasztronómia a becsípődése, a sors néha megkegyelmez neki.