Francia borvidékek cikkek

Borban a vigasz
Minden második magyar háztartás rendszeresen vásárol bort, így a szeszesitalra költött összeg egynegyedéből bort vásárolunk mi magyarok. A hazai mellett, import italok is vannak a piacon, borban a francia pincék kiemelkedő minőséget képviselnek. Az áruházlánc célja, hogy a vásárlói igényeit minél magasabb szinten elégítse ki, és újabb vásárlók felé nyisson.

Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, melyiknél, ha fiatal?
Fontos-e tudni, hogy milyen évjáratú bort választunk, iszunk? Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, s melyiknél, ha fiatal a bor? Sok borász rákényszerül sajnos, hogy mielőbb piacra dobja borait, ez azonban ne tévessze meg Önöket. Egy bor nem attól jó, hogy milyen szép "lesz", hanem, hogy milyen élvezetes a fogyasztáskor.

Francia menüsor- a Chez Daniel étterem séfjétől
Bár külföldre utazni mindig lehet, meg persze jó is, azért a kontinensen belüli országtúrák ideje leginkább tavasztól őszig tart. Ezek az utazások egyben gasztronómiai kalandozások is, amelyek hasonlóan tartós élményeket adhatnak, mint a kultúra egyéb területein tett felfedezéseink.

Milyen bort igyunk a nyáron?
Ahogy az étkezésnek, úgy a boroknak is van egy bizonyos szezonalitása. A pompás, nemes, testes vörös borokat, muzeális értékű aszúkat nyugodtan el lehet tenni a pincék mélyére - érjenek tovább szépen őszig, télig. Nyáron a könnyű, friss, 1-2 éves fehér borokat, és a legfrissebb, azaz a 2008-as évjáratú rosékat érdemes választani.