Életforma.hu


Borban a vigasz

Borban a vigasz 

Minden második magyar háztartás rendszeresen vásárol bort, így a szeszesitalra költött összeg egynegyedéből bort vásárolunk mi magyarok. A hazai mellett, import italok is vannak a piacon, borban a francia pincék kiemelkedő minőséget képviselnek.  Az áruházlánc célja, hogy a vásárlói igényeit minél magasabb szinten elégítse ki, és újabb vásárlók felé nyisson.
Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, melyiknél, ha fiatal?

Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, melyiknél, ha fiatal? 

Fontos-e tudni, hogy milyen évjáratú bort választunk, iszunk? Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, s melyiknél, ha fiatal a bor? Sok borász rákényszerül sajnos, hogy mielőbb piacra dobja borait, ez azonban ne tévessze meg Önöket. Egy bor nem attól jó, hogy milyen szép "lesz", hanem, hogy milyen élvezetes a fogyasztáskor. 
Francia menüsor- a Chez Daniel étterem séfjétől

Francia menüsor- a Chez Daniel étterem séfjétől 

Bár külföldre utazni mindig lehet, meg persze jó is, azért a kontinensen belüli országtúrák ideje leginkább tavasztól őszig tart. Ezek az utazások egyben gasztronómiai kalandozások is, amelyek hasonlóan tartós élményeket adhatnak, mint a kultúra egyéb területein tett felfedezéseink.
Milyen bort igyunk a nyáron?

Milyen bort igyunk a nyáron? 

Ahogy az étkezésnek, úgy a boroknak is van egy bizonyos szezonalitása. A pompás, nemes, testes vörös borokat, muzeális értékű aszúkat nyugodtan el lehet tenni a pincék mélyére - érjenek tovább szépen őszig, télig. Nyáron a könnyű, friss, 1-2 éves fehér borokat, és a legfrissebb, azaz a 2008-as évjáratú rosékat érdemes választani.