Gyümölcsleves cikkek

Nyári hideg meggyleves
Jöhet egy olyan fogás, melyet akár minden nap meg tudnánk enni. És valljuk be, ilyen nagy melegben nem is nagyon kíván mást az ember.
Vörösboros málnaleves
A nyár nagy ajándékai a gyümölcslevesek. Némelyiket főzni sem kell, csak tejszínnel turmixolni, másokat pedig nem árt azért felfőzni. És vannak olyan prémium minőségek, amikbe jöhet egy kis alkohol is.

Nyári gyümölcskrémleves
Ennék levest, de be nem gyújtom a tűzhelyt! Ugye milyen ismerős? Akkor melegebb napokon készítsünk hideg gyümölcs krémlevest. Tetszés szerint variálható, adott időszak gyümölcseivel, vagy befőttekkel. Én a puncsos krémport választottam, csodás alapszint adott a levesnek. Természetesen jó sűrű, tartalmas, utána egy adag palacsinta, és biztosan kibírjuk a strandon estig.
Joghurtos almaleves
Végre itt a könnyű gyümölcslevesek szezonja! Nem csak meggyből készülhet ám finomság!

Gyömbéres almaleves
Hideg időben az embernek még jobban esik a leves, mint egyébként, és a gyümölcsleves sem csak nyári étel, ha nem hidegen tálaljuk! Ez a fogás pedig akár egy karácsonyi asztalon is megállná a helyét.

Forró mentás almaleves húsgombóccal
Ez a különlegesség pont megfelel az évszaknak: gyümölcsös volta még a nyárra emlékeztet, ám már nem hideg, hanem forró. S ami még inkább ősziessé és persze delikáttá is teszi, az a gyümölcslevesekben szokatlan húsbetét. Persze számos fogás bizonyította már, hogy gyümölcs és hús nagyon is megférnek egymással.

Málnakrémleves vörösborral
Dühöng a málnaszezon, és bár mi nehezen tudjuk elképzelni, hogy ebből a csodás gyümölcsből lehet annyi, hogy ne akarjuk csak úgy magában felfalni, kiváló ételek alapanyaga is lehet. Készülhet belőle például "felnőttes" krémleves.

Gyümölcsleves
"Mi hidegen szeretjük, előző nap már elkészítem, hogy a hütőben jól összeérjenek az ízek. Ebben a melegben jobban is esik, mint egy tál forró húsleves."- írja Annamária