Hozzávalók
● 2 kiló alma
● 10 deka cukor
● egy citrom
● 40 deka szarvas-
vagy marhacomb
● egy kis fej vöröshagyma
● 2 szikkadt zsemle
● 2 tojás
● 2 deci tejszín
● liszt a habaráshoz
● 1-2 evőkanál zsemle-
morzsa
● 5 deka reszelt parmezán
● friss mentalevél
● szegfűszeg
● fahéj
● kakukkfű
● 5 deka vaj
● só, bors
Elkészítése
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni a cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, citrommal annyi vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, kihalásszuk belőle a szegfűszeget és a fahéjat. Összeturmixoljuk, tejszínes habarással besűrítjük, majd felforraljuk. A friss mentát apróra vágjuk, és hozzátesszük a leveshez.
A húsgombóchoz tejbe áztatjuk a zsemlét, kinyomkodjuk, majd a hússal együtt ledaráljuk. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon lepirítjuk. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a pirított hagymát, beleütjük a tojásokat, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az állagát zsemlemorzsával beállítjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a levesbe rakjuk a gombócokat, a tetejét pedig reszelt parmezánnal meghintjük. Friss mentalevéllel, narancsgerezddel díszíthetjük.
● A levest még kevés almaborral, esetleg félédes fehérborral is ízesíthetjük.
●
Az Életforma Shopban ezeken kívül sokféle gyümölcsökhöz való eszközt találhatsz, mosót, prést, aprítót, facsarót, egyebeket.
● További Életforma-receptek itt!