Életforma.hu


Csípős borzas csirkecomb

Csípős borzas csirkecomb 

Ez a recept nem azonos az éttermekben kínált borzassal. Sokkal ízdúsabb, azaz ízletesebb és tartalmasabb. Arra ügyeljünk, hogy a felezett csirkecombok ne legyenek nagyok, inkább közepes méretűek!
Tori karage – „rántott” csirke japán módra

Tori karage – „rántott” csirke japán módra 

Nem kell a távol-keletre utazni, hogy egzotikus ételeket kóstolhassunk. A következő receptünk könnyen elkészíthető és mégis varázslatos ízvilággal kényeztet: próbálja ki bátran!
Mozarellás-baconos csirkemellfilé

Mozarellás-baconos csirkemellfilé 

Erre az ízkombinációra senki nem tud nemet mondani: könnyű hús és sajt, de azért egy kis szalonna is besegít… Próbáld ki, nem fogod megbánni! Hát még akkor, ha egy jó friss salátát is keversz hozzá!
A fácán és az aszalt szilva szerencsés találkozása

A fácán és az aszalt szilva szerencsés találkozása 

A vadételek közül a fácánt a legtöbben csak levesként ismerik. Következő receptünk azonban igazi vendégváró főétellé varázsolja ezt a színes szárnyast, amellyel minden vendégét lenyűgözheti!
Aszaltfügés-szilvás töltött liba

Aszaltfügés-szilvás töltött liba 

Libahúst jellemzően Márton-napkor vagy jeles ünnepeken készítenek a magyar konyhában, más alkalmakkor szinte csak a hízott libamáj merül fel ételként. Pedig a liba az egyik legfinomabb szárnyashús, és ez a receptünk egyenesen ínycsiklandóvá varázsolja!
Itt a tavasz, borban a malac!

Itt a tavasz, borban a malac! 

A tavasz közeledtével egyre több zöld finomság kerülhet az asztalunkra, de nem szabad megfeledkeznünk a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében a kiváló húsételekről sem. Ilyen például a borban párolt vaddisznókaraj!
Mennyei eledel: steak és libamáj - nem csak húsimádóknak!

Mennyei eledel: steak és libamáj - nem csak húsimádóknak! 

Nem hétköznapi ételt ajánlunk most. Sem ízeit, sem árát tekintve nem az. Ám aki kipróbálja, nem fogja megbánni. Mert a borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján elkészítve libamájjal, kapros paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel igazi és emlékezetes ínyencség. És nem csak húsimádóknak!
A kacsa és a narancs szerencsés találkozása

A kacsa és a narancs szerencsés találkozása 

Sokan nem kedvelik a kacsahúst, mivel zsírosnak találják, a vadkacsánál pedig a jellegzetes vadízt nem kedvelik. A narancsos kacsa azonban minden kacsagyűlölőt meg fog győzni: megéri kipróbálni!
A jó virsli nyomában…

A jó virsli nyomában… 

A frankfurti virsli már a 13. században ismert volt, a bécsi virsli születésnapja pedig 1805. október 15. A mai  Magyarországon viszont az utóbbi húsz év alatt a sertésvirslit népszerűségben már megelőzték a baromfitermékek.
Az év végén több húst fogyasztunk

Az év végén több húst fogyasztunk 

A háztartások napi fogyasztási cikk, így friss hús vásárlásainak összforgalmából a december hónap jellemzően mintegy 10 százalékkal részesedik a GfK Hungária Háztartáspaneljének adatai szerint.

Rozmaringos bárányborda 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Tepsis libasült 

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a tepsiben sült liba, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.

Ludaskása, nem csak Márton napra! 

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a ludaskása, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.

Vörösboros marharostélyos 

A marhahúsból készült ételek a legtöbb esetben méltatlanul háttérbe szorulnak a csirke, vagy sertés étkek mögött. Pedig a marhahús nem csak egészséges, de nagyon finom is!

Mexikói csirkecombok zöldségnyárssal 

A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.