- 8 db csirkecomb
- 5 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 5 evőkanál finom liszt
- 2 db tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál erőspaprika-krém
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál Piros arany
- ízlés szerint só
- igény szerint étolaj
- 2 db zöldpaprika
- 1 db erős paprika
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 db padlizsán
- 1-3 db paradicsom
Elkészítése:
Először a csirkecombokat pácoltam be az összenyomott fokhagyma, erőspaprika krém, mustár, Piros Arany keverékével. Egy órát állt, pontosabban annyit, míg el nem készült a padlizsános paprikás köret. Ehhez a grillen a tárcsát használtam: előbb némi olajon megpároltam a karikára vágott pórét, majd az összes hozzávalót vékonyra szeletelve ráöntöttem. Jó félórát vett igénybe, míg igen kicsi parázson lassan átpárolódott a zöldség, éppen annyira, hogy még egy-egy paprikaszelet ropogós maradjon. Míg ez készült, lereszeltem a meghámozott krumplikat meg a hagymát, s a liszttel, sóval, felvert tojásokkal, apróra vágott kaporral egy masszát készítettem. (A krumplis masszát frissen kell elkészíteni, máskülönben a burgonya levet ereszt, s emiatt folyós lehet.)
Egy merőkanál segítségével a csirkecombokat a krumplis masszába merítettem, bőséges mennyiségű olajat hevítettem, majd a forró olajba csusszantottam. Mintegy félórán keresztül sütöttem, míg meg nem barnult. A borzas csirkét a párolt zöldséges ágyon tálaltam, s fehérbort kínáltam hozzá.