Hütte cikkek

Gőzgombóc a sógoréktól
Most egy kicsit nagyobb szakácstudományt igénylő gőzgombócot (germknödel) készítünk. Van-e szebb, mikor a hütte napsütötte teraszán egy vaníliaszósz közepén ücsörgő, gőzőlgő gőzgombóc mosolyog vissza ránk? Bár az egyik élelmiszer-áruházláncban lehet kapni mirelit gőzgombócot, teljesen más, ha mi készítjük és tálaljuk fel a családnak.

Hütte-kaja otthon
Nekünk már összeforrt a síelés az osztrák hegyi gasztronómiával. Nincs jobb, mint két siklás között egy forró lebenknödelsuppét (májgombóc leves) bekanalazni, most a császármorzsát készítjük el, ami egyáltalán nem azonos a magyar császármorzsával!

Hütte-leves nem csak síelőknek
Nehogy azt hidd, hogy csak a síelés miatt megyünk át a szomszédba! Sokszor a fantasztikus hegycsúcsok és a hó mellé a hütték isteni fogásai teszik fel a koronát! Mindenkit megnyugtatunk: itthon is el lehet készíteni a hatalmas májgombóccal tálalt erőlevest, amit most azonnal be is bizonyítunk!

Császári desszert
Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthon is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.

Jégre akarták vinni Peller Annát
Peller Anna férjével, Mikikével vetette bele magát a karácsonyi forgatagba, hogy közösen szerezzék be az utolsó apróságokat is szeretteiknek. Őket ismerve viszont egyáltalán nem meglepő, hogy nem egy átlagos bevásárló körút lett belőle. Ez lett belőle!