Hozzávalók:
- 1,5 l húsleves
 - 55 dkg csirkemáj
 - 2 tojás
 - 1 zsemle
 - 1 db hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - só
 - bors
 - majoránna
 - zsemlemorzsa
 
Elkészítés:
Főzhetünk egy jó húslevest vagy erőlevest a hagyományos módon, de ennél a fogásnál kivételesen szóba jöhet a leveskockás változat is. Tehát miközben feltesszük forrni a vizet a leveskockákkal, addig elkészítjük a májgombóc masszáját.
Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát. Közben ledaráljuk a májat, akár kézi botmixerrel is hipp-hopp kész. Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a megpirított hagymát, az előzetesen vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, sót, borsot, majoránnát, pár evőkanál zsemlemorzsát, a fokhagymaprésen áttört fokhagymát. Nem túl lágy masszát kell kapnunk. Jól összedolgozzuk, s hagyjuk fél órát pihenni. Külön vizet teszünk fel forrni kis sóval, s ha már vidáman bugyog, nagyobb merőkanállal gombócokat formálunk, s óvatosan beledobjuk. A lényeg, hogy a mérete jóval nagyobb legyen, mint a magyar májgaluskáé. Lehet akkora, hogy tálalásnál kikandikáljon a levesből. A lényeg, hogy jó forrón együk. Petrezselyemmel megszórjuk!
Jó étvágyat!
                    
Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Többszáz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig. Valójában olyan, mintha épült volna egy szuper csokiüzem, de úgy, hogy az egészet egy édes show vesz körül. Az építészettől a csokipapírig egy stílusú megjelenés, grafika, egyszerűen egy édes kavalkád a natúr csokitól a havasi gyopároson át a szusis vagy baconösig. És ha nem találsz megfelelőt, csak mondd el a kívánságod, és 35 perc alatt kész!