Facebook hozzászólás
2 219

KLASSZIKUS FOGÁS

Régimódi resztelt csirkemáj

Egyre kisebb érdeklődést mutatnak idősödő szüleim a különleges ételek iránt. Inkább a régi ízeket keresik – talán épp a gyerekkorukból. Így készítettem el ezt a jól bevált receptet, és tényleg nagy örömöt szereztem vele. Belegondoltam, én is rég ettem csirkemájat, pedig mennyire szeretem?!…

Resztelt csirkemáj, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Felkarikázzuk a vöröshagymát, vékony szeletekre vágjuk a fokhagymát. Egy mély serpenyőben vagy jó kis wokba önjük az olajat, és megdinszteljük benne a vöröshagymát. Ha kész, jöhet hozzá a fokhagyma és a sűrített paradicsom. Az egészet lepirítjuk. Most adjuk hozzá a csirkemájat. Ha már kifehéredett, jöhetnek a fűszerek. Öntsünk hozzá kevés vizet, majd fedő alatt max. 20 perc alatt szaftosra főzzük. Kínáld petrezselymes rizzsel, amit tálaláskor egy csészével, nagyobb pogácsaszaggatóval vagy csak egy merőkanállal szépen tudsz formázni!

Jó étvágyat!

Csirkemájkrém

Csirkemáj parfé, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

A változatosság gyönyörködtet, ha nincs időnk bonyolult vacsorával előállni, készítsünk gyorsan egy csirkemájkrémet. Egy kis pirítós, némi zöldség, és lehet tálalni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!