ínyenceknek cikkek

Nincs karácsony bikavér nélkül
Már csak pompás színe miatt is ott kell, hogy legyen a karácsonyi ünnepi asztalon egy palack egri bikavérnek. Tradíció, ízlés, választékosság, ez mind benne van egyetlen kortyában. De mit is kínáljunk hozzá a céges bulin, vagy az otthoni, meghitt családi vacsorán? Íme, két tökéletes tipp Egerből!

Igazi omlós kacsamell-sült Mártinál
Kacsát sütni nem igazán nagy feladat, egy a fontos, sosem szabad kiszárítani! Ha így csinálod, ahogy én, mindig omlós, puha lesz. A kísérletezés innentől a tiéd. Ha a végén egy picit hamarabb veszed ki a sütőből, akkor rózsaszínűbb lesz a belseje, de mindenképpen ízletesen omlik majd a szádban. Igazi ünnepi falatokat varázsolhatsz belőle mindig! Egy egész kacsamell négy éhes szájhoz elég, de ez a vendégeiden is múlik! Hihetetlen, de fél óra alatt tálalhatsz - csak az a kérdés, mennyi krumplit tudsz megpucolni pár perc alatt?

Aranyos lett a svájci paraszt
Aki egy kicsit is szereti a borokat és a pezsgőket, pontosan tudja, hogy egyik legjobb kísérőjük a sajt! Szerencsére ma már nálunk is válogathatunk a legkülönbözőbb falatok közül! Hetedszerre szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát. Itt az ízelítő!

Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól
Véget ért a nyár, és valljuk be őszintén, sokan még mindig vágynak a messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra. Nincs ezzel másképp Marton Adri, Edvin Marton múzsája sem, akit az újabbnál újabb receptjei összeállításánál elsősorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálnak. A modellből lett konyhatündér és gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal, és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családjának mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.

Hordóba zárt tango
Különleges és őszinte bor a tállyai SZÓLÓ-tól a 2014-es évjáratú tango. A régi hagyományokra visszanyúló, flor alatt érlelt tétel a borászat filozófiájával összhangban egy modern stílusú, izgalmas élményt adó bor lett - adta hírül a Wineglass Sajtóklub.

Ez a világ legnagyobb repülő étterme! Kóstolj bele!
Évente több mint 100 millió fogást szolgálnak fel az Emirates First, Business és Economy osztályain, minden egyes fogás esetében különös figyelmet fordítva a részletekre. A világ legnagyobb repülő éttermeként a légitársaság 6 kontinens 144 városába utazó több mint 55 millió utasának kínál a különböző desztinációk ihlette kulináris fogásokat. Az Emirates évi 1 milliárd dollárt fektet a vendéglátásba, valamint 1 200 dubaji szakáccsal napi 24 órán át üzemelő konyhát működtet, amelynek köszönhetően naponta 590 járat utasának kínál ízelítőt a célországok gasztronómiájából.

Dancing Red Cheeks
Közismert tény, hogy a szénsav frissítő hatása mellet a hozzákevert alkohol ízét is jobban kiemeli. A legkitünőbb mixerek és szakértők által kifejlesztett új tonikféle kimondottan koktélok készítéséhez készült úgy, hogy azok minél tovább pezseghessenek – akár 10 perc után is ugyanolyan intenzitással.

Halpástétom - hidegtálakhoz is
Nemrég egy fogadáson találkoztam ezzel a finomsággal - modern hidegkonyha egyik remekeként. Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár uzsonnára is adhatod!

Igazi hazai ínyencfalat! Zalai ráksaláta kapros körtével
Hamarosan itt a tavasz, mind jobban ügyelnünk kell a vonalainkra, de ennél a magyar ínyencségnél még ezzel sem kell foglalkoznunk! Kár lenne kihagyni!

Ínyenceknek! Füstölt pulykacomb tormás almapüréágyon, buggyantott tojással töltött sajtfelfújttal
A húsvéti füstölt sonka régi hagyomány, mint ahogyan a mellé tálalt főtt tojás és a torma vagy tormakrém is az. De hogy meg ne unjuk ezt az évről évre ismétlődő menüt, érdemes megpróbálkozni a tradíciót megőrző, ám mégis újszerű, ínyenceknek való kompozícióval.