ízérzékelés cikkek

Nagy bajban vannak a baristák és a somellier-k
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. A koronavírus egyik legkorábbi jele, és hosszantartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Utánajártunk, hogy a baristák, a sommelier-k és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.

Szakácskönyv az ízérzékelésüket vesztett Covid betegeknek
Mostantól nem kell kétségbe esniük azoknak, akik a Covid miatt - részben, vagy egészben - elvesztették szag-, és ízérzékelésüket. Két angol séf ugyanis egy olyan, 17 receptből álló szakácskönyvet állított össze, melynek segítségével újra "életre" kelthetők ízlelőbimbók. A könyv az internetről is letölthető.