Életforma.hu


1 pizza, 3 variáció

1 pizza, 3 variáció 

Igen, már a pizzának is van világnapja. Nyilván, már mindenki ezer félét próbált, és a legtöbben rendelték, vagy fagyasztva megvették az első szupermarketben. Pedig a legjobb, amit magad készítesz, és hidd el, egyáltalán nem ördöngősség! És egy tepsin belül úgy variálod, ahogy csak akarod!
Besenyő Pita bácsi kedvencei - avagy a kenyérsütés kémiája

Besenyő Pita bácsi kedvencei - avagy a kenyérsütés kémiája 

Mitől lesz magasabb a kenyér? Mi alakítja ki az állagát, az anyagát? Mi befolyásolja az élesztőgombák szaporodásának sebességét, a kenyér héjának a színét? Mi történik a dagasztás, a kelesztés és a sütés alatt? A kenyérsütés kémiájában a Laboratorium.hu segít eligazodni.
Kenyérlángos, avagy a magyar pizza

Kenyérlángos, avagy a magyar pizza 

Gyerekkoromban falun, egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)