Életforma.hu


Bikahere és körete, avagy előítéletek nélkül

Bikahere és körete, avagy előítéletek nélkül 

Vannak ételek, alapanyagok, amiket csak előítélet nélkül lehet, sőt, kell megkóstolni! Ilyenek például a belsőségek, és most nem a rántott csirkemájra gondolok, hanem sokkal nemesebb részekre. Ezek közül már volt szerencsém kakas és pulykakakas heréhez, pörköltként illetve annak részeként. Ma viszont a bikatöke volt soron, és természetesen nem bántam meg, számomra ez is egy olyan étek, amiben igazándiból csak a neve érdekes. Az ízétől és az állagától sem kellene megijedni, a színe szép világos, csak az agyban kell elengednünk...
Újgazdasaláta marharostélyossal

Újgazdasaláta marharostélyossal 

Az a helyzet, hogy pozitív emberként mindennek a jó oldalát kell nézni; ennek értelmében rá kellett jönnöm, hogy a saláta egy finom, mi több finom-finom dolog! ...még az is meglehet, hogy mától csak salátát eszem… Ezekkel a gondolatokkal adta át közönségének e receptet Steffel Csaba.
Paradicsomos zöldbableves

Paradicsomos zöldbableves 

Meghökkentő, de igen finom receptekkel szokott ellátni minket egyik házi szerzőink egyike, az őrülten jó ételek szerzője. Steffel Csaba ezúttal görögös hangulatba került, és így született meg ez a remek kis leves. Feltétlenül próbáld ki!
Rostélyos és saláta, avagy amikor rájössz

Rostélyos és saláta, avagy amikor rájössz 

Az a helyzet, hogy pozitív emberként mindennek a jó oldalát kell nézni; ennek értelmében rá kellett jönnöm, hogy a saláta egy finom, mi több finom-finom dolog. ...még az is meglehet, hogy mától csak salátát eszem. Itt jut eszembe egy régi öreg mackó kollégám, akitől megtanultam, hogy: "A krumplis tészta egy fejedelmi étel! ...ha valaminek a körete!"