Kömény cikkek

Zsíros pogácsa egy kis köménnyel
Hivatalos voltam egy szülinapi összejövetelre a minap. Ilyen esetekben többünkben megfogalmazódik a klasszikus kérdés: jajj, mit vigyek...? Arra gondoltam, hogy sütök valami fincsit. Minek van szezonja? A disznóöléseknek! Igen ám, de a töpörtyűt valaki kiette a hűtőből vacsora és reggeli között… Hát akkor marad a zsír. ...és megint rá kellett jönnöm: Legjobb sütemény a pogácsa! Ez az őrülten jó ételek mesterének véleménye. Íme a recept!

Házi kacsazúza pörkölten
Szívesen elnéznek a kacsazúza fölött az ínyencek a húsboltos pultnál. Pedig nincs igazuk! Ez valami csoda! Megmondom őszintén, eredendően én is kacsamellért mentem kedvenc baromfihúsosomhoz az erzsébeti piacra, de amikor megláttam a zúzát, nem tudtam ellenállni! A gyönyörű kacsamell csodás lett, és a zúza meg isteni! Sajnos elkövettem egy nagy hibát: csak fél kilót vettem...

Cukkini és tárkony ölelése, avagy ilyen a krémleves mániánk
Még mindig tele a hűtő cukkinivel – hála a drága rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak! Őrülten imádom minden formáját! Remélem, mások is így kedvelik! Steffel Csaba most egy olyan jó kis leves mutat, amivel biztosan sikert arathatsz!

Sárgaborsó krémleves
Egy laktató, tápanyagokban gazdag leves, amely nagyon könnyen, minden különösebb főzési tudás nélkül elkészíthető.

Csicseriborsós fasírtgolyók - az egészségünkért
Amikor a nevét hallottam, kissé bizalmatlan voltam, eddig csak a gyerekdalból ismertem. Ám egyik ismerősöm olyan golyókat sütött belőle, hogy azóta is a heti menüsor egyik kedvence. Kóstoljátok meg!

Húspogácsák köménnyel, sajttal, sonkával
A darált hússal sokféleképpen lehet bánni, legyen az sertés- vagy marhahús. Ez utóbbi az alapanyaga a burgereknek - most egy kicsit köménnyel bolondítottuk meg, és magyarosan prézlibe fogattuk. Nagyon finom saláták és párolt zöldségek mellé.