Hozzávalók
● 30 deka marhahús
● 15 deka sonka
● 15 deka reszelt sajt
● 1 zsemle
● 1 tojás
● 2 gerezd fokhagyma
● 1 nagyobb fej vöröshagyma
● köménymag
● őrölt bors, só
● olaj a sütéshez
Elkészítés
A húst és a sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra vagdaljuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, és a sóval, köménnyel, sóval fűszerezve összedolgozzuk a feldarabolt hússal, sonkával. Letakarjuk, és két-három órára a hűtőbe tesszük, összeérni. „Érés” után apró lyukú húsdarálón átnyomjuk, majd összedolgozzuk a közben beáztatott zsemlével, a tojással és a reszelt sajttal. Pogácsákat formálunk belőle, majd forró olajban megsütjük.
Az Életforma Shopban persze ezen kívül számos serpenyő közül választhatsz, nagy a választék anyagot, méretet, formát tekintve is.
Ehhez az ételhez nagyon jól illenek a különböző salátafélék, amelyek még ígycsiklandóbban néznek ki, ha szépen kínáljuk őket. Így egy stílusos, fa-üveg salátástálat ajánlunk, kanállal és villával. Az ára 6.690 forint.
● További Életforma-receptek itt!