- ½ kg kacsazúza
- 2 kicsi vagy egy nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- ½ ek pirospaprika
- ízlés szerint őrölt köménymag
- 1 tk só
- 2 ek liba- vagy kacsazsír
Elkészítés:
Felkockázzuk a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a zúzát. A zsíron először megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a köményt. Kb. 13 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzát. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg saját levét el nem fövi. Most jöhet a pirospaprika, és azonnal egy kis víz, esetleg vörösbor. Fedő alatt addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Az sem baj, ha többször kell vizet vagy bort aláönteni.
Krumplipürével tálaltam, mert beteg édesapám azt szereti, de bátran kínáljunk hozzá tarhonyát, galuskát vagy szarvacskatésztát!
Jó étvágyat!
Szakértőnk azt hitte, kedd van. Azután kiderült, hogy szerda. Na jó, akkor is kacsát készített… És milyen jól tette, mert most itt egy pompás fogás a hétvégére! Ebből aztán igazán ünnepi falatozás lesz!! Vágjunk bele!