Életforma.hu


Ahol a kovász is családtag – Sáfi Viki kenyerei

Ahol a kovász is családtag – Sáfi Viki kenyerei 

Van egy apró pékség Budán, ahol két év alatt szívós kitartással valósította meg nagy álmát Sáfi Viki. "A kenyerem" pékség üzlete mögött szobányi kis pékségében süti a vekniket saját receptjei alapján. A vadkovásszal készült kenyereket és illatos péksüteményeket minden nap gyorsan elkapkodják a környékbeli vásárlók. Ha mégis marad valamiből azt jót szível adja a rászorulóknak, vagy épp a buszsofőrnek.
Kovászreneszánsz

Kovászreneszánsz 

Egyre nő nálunk is az egészségesebb életmód iránti igény. Elmondható, hogy a kovásszal készült termékek új reneszánszukat élik, és egyre többen nyitottak a természetes alapanyagokból, adalékmentesen sütött kenyerekre, zsemlékre, kiflikre - mutat rá a szektort érintő tendenciákot reprezentáló friss kutatás. Mint kiderült, a 18 és 65 év közöttiek több mint fele szerint a hagyományos eljárásokkal készült pékáruk mindenképpen jobb közérzetet nyújtanak.
Igazi kovászos kenyér Pammer Livi sütőjéből

Igazi kovászos kenyér Pammer Livi sütőjéből 

Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret a hagyomány szerint, de az új kenyér havának gyökereit az Ószövetségben találjuk meg. Magyarországon ilyenkor sok helyen aratóünnepet rendeztek mutaságokkal. A nemzeti trikolorral átkötött kenyeret ünnepélyesen szegték meg. Ennek tiszteletére olvassátok Simone gasztroságai közül ezt az egészen kivételes receptet!