Különlegességek cikkek

Mátrai mámor
Jó adag határozottság, csábos mosoly, egy csokor virág és egy kis parfüm - ez jellemzi az idei fesztiválborokat, amelyek a Mátrából érkeznek. A tisztán is élvezetes vagy szikvízzel lazítható fehér és rozé alapbor, valamint a vörös küvé határozott és lendületes lesz, akár maguk a fiatalok, akik a világ minden tájárólé érkeznek. Egészségükre!

Édes Nosztalgia Újszászon
Túrógombóc torta, habos isler, joghurtos homoktövis fagyi... és ez csak három abból a napi 38-40 féle különlegességből, amit feltétlenül meg kell kóstolni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon, a Nosztalgia Cukrászdában! Csak úgy hívogat a takaros, virágos kis parasztház a Mátyás király utcában. A mennyei illatok és a rengeteg vendég pedig elárulják, jó helyen járunk!

Márpedig a kígyó tud repülni!
Egyebek közt a David Attenborough közreműködésével készült, modern technológiát alkalmazó, nagyszabású Vadászat című BBC-sorozatot is műsorára tűzi a hétvégén a Spektrum!

Sztárok nyakig sushiban
Vajon mit csinált Erdőhegyi Brigitta, Rippel Feri, Kefír és Frabato, vagy a szépséges Kocsis Korinna kedd délután Budapest egyik legexkluzívabb japán éttermében, a Sushi Sei-ben? Az ismert sztárok egyfajta különleges próba-tortát „tekertek” együtt, méghozzá az ismert japán csemegéből, a sushiból. A sztártorta hamar elfogyott, az igazi sushi-tortát pedig október 20-án, az étterem születésnapján bárki letesztelheti.

Zétától Zétáig
Szeretnék venni valamit a férjem születésnapjára, de ne foglaljon a lakásban túl sok helyet - így fogalmazott egy francia hölgy, amikor szerette volna meglepni valamivel magyar származású párját! Így kezdődött annak a mádi Holdvölgy borászatnak a története, amelyik varázslatos kóstoló estet rendezett a sajtó munkatársainak a napokban. A házaspár először csak egy kis parcella tulajdonosa lett, majd bővítették a területet, és rájöttek a tokajinak nincs párja. Szakemberekkel nekiláttak a borkészítésnek, az újításoknak.

Édes élvezet laktózérzékenyen is!
Az év minden szakában, de különösen nyáron, szívesen állunk sorba tölcséres finomságokért, tejes és gyümölcsös fagylaltokért. A csokoládé, vanília, citrom, puncs és egyéb hagyományos ízek mellett a választéknak ma már csak a cukrászmesterek fantáziája szabhat határt, ám nem mindenki élvezheti büntetlenül a habos-fagyos nyalánkságokat.