Laskagomba cikkek

Igazi superfood, mégis keveset fogyasztunk belőle
Ismerd meg jobban a laskagombát!

Bikahere és körete, avagy előítéletek nélkül
Vannak ételek, alapanyagok, amiket csak előítélet nélkül lehet, sőt, kell megkóstolni! Ilyenek például a belsőségek, és most nem a rántott csirkemájra gondolok, hanem sokkal nemesebb részekre. Ezek közül már volt szerencsém kakas és pulykakakas heréhez, pörköltként illetve annak részeként. Ma viszont a bikatöke volt soron, és természetesen nem bántam meg, számomra ez is egy olyan étek, amiben igazándiból csak a neve érdekes. Az ízétől és az állagától sem kellene megijedni, a színe szép világos, csak az agyban kell elengednünk...

Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával
Az édeskömény a mediterrán és a közel-keleti konyha egyik meghatározó alapanyaga. Sütve, főzve, és nyersen is pompás ízt ad az ételeknek. Nagyon jól beilleszthető a diétás, fogyókúrás étrendbe mert gyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, ráadásul még a kalóriatartalma is alacsony – ajánlja receptjét – írja az Őrülten jó ételek szerkesztője.

Citromhéjjal sütött laskagombakalap parmezánnal
Egyszerű, gyors, de tuti, hogy bárkit lenyűgözöl vele! Igazi különlegesség, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetsz! Akár előételként, akár egy délutáni eszegetésre vagy könnyű vacsoraként is remek fogás.