Magyar borok cikkek

Az egri bikavér – Egy legendás bor története
Az egri bikavér neve azoknak is ismerősen cseng, akinek nem mindennapos itala a bor. Ismertsége és népszerűsége azoknak az embereknek köszönhető, akik az elmúlt másfél évszázadban fáradhatatlanul dolgoztak a művelésén, a formálásán és hagyományai megőrzésén. A bor történetéről egy könyv is született, amelyet Mörk Leonóra író, újságíró ajánl nekünk.

Ez a gombóc biztosan nem akad a torkodon
Gombóc, kaviár és pezsgő - ez lesz az idei Gourmet Fesztivál központi témája. Ezúttal is érdemes lesz a pünkösdi hétvégén a Millenárisra zarándokolnia a minőségi gasztronómia szerelmeseinek. Magyarország top éttermeit, legjobb cukrászdáit, borászatait, a hazai gasztronómia aktuális finomságait ismerhetjük meg, és ízelítőt kaphatunk a nemzetközi csúcsgasztronómia világából is.

Aki az egész Balaton-régió fellendítéséről álmodik
Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor Kistücsök Étterem Balatonszemesen! Az ország egyik legjobb konyhája és borlapja, aki pedig minderről mesélt nekünk: Csapody Balázs tulajdonos, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökségi tagja. Fogadjátok szeretettel legújabb interjúnkat, és látogassatok el a Kistücsökbe, ahol kiváló balatoni borok mellett akár a kedvenc Holdvölgy borotokat is megkóstolhatjátok a különleges ebéd vagy vacsora mellé!