Életforma.hu


Barackos pite nektarinból

Barackos pite nektarinból 

A nektarint nem igen használjuk, ha süti készítésről van szó. De ideje ezt az íratlan szabályt is felülírni. Következzék egy isteni barackos pite receptje, mely nektarinból készül.

Klasszikus tejpite nektarinnal és fahéjjal 

Bezzeg a szép időkben a Drága Nagyik és az Anyuk csak úgy összekeverték, összeszórták, összegyúrták és már sült is a mennyei finomság, amit mi megpróbálunk leutánozni, de már sohasem lesz ugyan az; na azok voltak az igaz sütik, és ölég gyakran a legegyszerűbb alapanyagokból ami épp otthon volt. Természetesen tiszteletben tartom a trendiséget is; akinek kedve van hozzá, keverjen, kavarjon, habosítson, zselésítsen, díszítgessen, és hozzon nekem belőle, esküszöm, hogy csak jót mondok róla – írja blogjában Steffel Csaba. No, amíg ez bekövetkezik (az ajtón nyitva előttetek), addig én itthon előveszek egy kis tejet, pár tojást, némi lisztet...
Budázott nektarin rizsmorzsában

Budázott nektarin rizsmorzsában 

Gyerekkorunk nagy kedvence volt a bundázott alma, az még tojással és zsemlemorzsába forgatva készült. Ezt a nektarinos receptet igyekeztünk vegánosítani és gluténmentesíteni. Ropogós rizsmorzsában, puha, édes nektarinhús. Nagyon finom. Az is igaz, hogy az általunk panírozáshoz használt kizárólag növényi hozzávalókból nehezebb sima bundát készíteni, mint tojással, a mienk kicsit rusztikusabb, ropogósabb, szerintünk finomabb is. A nektarinok bundája jól tapadt, az olajban kisütött változata jól megfordítható volt, nem morzsálódott. Egy részét ugyanis kókuszzsírban sütöttük ki a tűzhelyen, serpenyőben, a másik részével megpróbálkoztunk a sütőben sütéssel. Mind a két út járható, a sütőben sült változathoz kevesebb zsiradék is elegendő, a tűzhelyen viszont kissé pirosabbra, színesebbre süthető. A Bulkshop receptjét vaníliapudinggal készítette.
Nektarinos muffin

Nektarinos muffin 

Annyira szeretem a muffin recepteket, olyan sokféle módon variálhatóak, annyi mindennel lehet turbózni őket, legfeljebb két edényt kell használnunk az összekeveréséhez, ha ügyesek vagyunk, 35-40 perc alatt el is készül.
Kedvenc receptjeink barackkal

Kedvenc receptjeink barackkal 

Szerencsére a barackoknak hosszú a szezonjuk, júniustól októberig élvezhetjük valamelyik fajtáját. A magam részéről a nektarin a nagy kedvenc, de az az igazság, hogy minden barack fajtát szeretek, nehéz sorrendet felállítani köztük.
A szőrös, a kopasz és a lapos

A szőrös, a kopasz és a lapos 

A barackokban többek között az a fantasztikus, hogy mivel termésidejük eléggé elhúzódik, sokáig élvezhetjük őket. Ez sokaknak jó hír, hiszen a barackot mindenki szereti.
Babatorta

Babatorta 

Szülinap - bizony nagy gond egy anyukának, hogy mit is készítsen a csemetéjének erre a várva várt, csodaszép napra. A túl krémes, nehéz üzleti torták helyett inkább az egyszerű, könnyű házi sütiket ajánlom!