Hozzávalók 2-3 uzsonnázónak vagy vendégnek:
2 nagy nektarin vastagabb szeletekre vágva
1 bögre rizsmorzsa
1 bögre kukoricakeményítő / más keményítő
1/2 bögre növényi tej vagy aquafaba (csicserikonzervlé)
Hozzávalók a pudinghoz:
1/2 liter növényi tej
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál (vagy több) eritritol / más fehér cukor, cukorpótló
2 evőkanálnyi sűrű kókuszkrém a puding dúsításához
2 kávéskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál őrölt kardamom, ha szeretjük az ízét
1 mokkáskanál kurkuma a színezéshez
1 leheletnyi só
3 nagy evőkanál kókuszzsír a serpenyőben sütéshez vagy kevés semleges ízű étolaj a sütőben sütéshez
Elkészítés:
1. A nektarinokat mosás után szeleteljük fel.
2. Szeletenként mártsuk növényi tejbe, majd tegyük át a keményítőbe, alaposan forgassuk meg benne, hogy jól tapadjon rá a keményítő. Ismételjük meg a forgatást, ha szükséges többször, mert a héjaknál kissé nehezebben tapad a panír.
3. A művelet végén alaposan forgassuk meg rizsmorzsában és forró olajban, a panír megpirulásáig süssük ki.
Ha sütőben sütjük, a panírozás után tegyük át egy papírral bélelt tepsibe, amelyet előzőleg halványan befújtunk olajjal. A nektarinokat is fújuk enyhén át az olajjal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt sül, a végén rövid időre tegyük grillfokozatra, úgy szebben pirul a morzsa.
5. A puding elkészítése
A kókuszkrém kivételével mindent keverjünk össze simára, és a tűzhelyen sűrűsödésig melegítsük.
Ha levettük a tűzhelyről, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük bele a kókuszkrémet.
Azt is megtehetjük, hogy a krémet előbb habbá verjük, de a krém felverése nélkül is könnyű és finom a puding.
6.Tálaljuk dekoratívan.
Jó étvágyat!