Életforma.hu


Vega répa dog (húsmentes „hot-dog”)

Vega répa dog (húsmentes „hot-dog”) 

Kalandozás a mentes világba, ez egy kényszer szülte recept. Egy nagyobb társaság jelentkezett be borkóstolóra, és azt kérték, hogy a társaság hölgy tagjai valami könnyűt kaphassanak. Gondoltam, törjünk ki egy kicsit a párolt/grillezett zöldségek témájából. És ami még fontos, hogy ez a recept 25-30 perc alatt elkészül.
Budázott nektarin rizsmorzsában

Budázott nektarin rizsmorzsában 

Gyerekkorunk nagy kedvence volt a bundázott alma, az még tojással és zsemlemorzsába forgatva készült. Ezt a nektarinos receptet igyekeztünk vegánosítani és gluténmentesíteni. Ropogós rizsmorzsában, puha, édes nektarinhús. Nagyon finom. Az is igaz, hogy az általunk panírozáshoz használt kizárólag növényi hozzávalókból nehezebb sima bundát készíteni, mint tojással, a mienk kicsit rusztikusabb, ropogósabb, szerintünk finomabb is. A nektarinok bundája jól tapadt, az olajban kisütött változata jól megfordítható volt, nem morzsálódott. Egy részét ugyanis kókuszzsírban sütöttük ki a tűzhelyen, serpenyőben, a másik részével megpróbálkoztunk a sütőben sütéssel. Mind a két út járható, a sütőben sült változathoz kevesebb zsiradék is elegendő, a tűzhelyen viszont kissé pirosabbra, színesebbre süthető. A Bulkshop receptjét vaníliapudinggal készítette.