Életforma.hu


Csirke saslik

Csirke saslik 

Készítheted kerti grillen is, de én inkább azoknak ajánlom, akiknek nem adatik meg a kerti grillezés gyönyörűsége. Ezt ugyanis serpenyőben, a gázon is megsütheted.
Saslik, nemcsak nyárson

Saslik, nemcsak nyárson 

Saslikot vagy rablóhúst nemcsak nyáron, nyárson készíthetünk, hanem a lakásban is, jól felforrósított rácsos aljú grill serpenyőben is. A lényeg, hogy a húst alaposan bepácoljuk, és hogy magas hőmérsékleten süssük. Ha végeztünk, egy alapos szellőztetés ráfér a konyhára, de a tányéron lévő étel minden macerát megér.
Pideli kebap, a nyársra húzott lángos

Pideli kebap, a nyársra húzott lángos 

Nemcsak a történelmünk, de a gasztronómiánk is több ponton találkozik a törökökével. A Pideli kebap esetében a nálunk is ismert lángos tésztát húzzák nyársra húsokkal. Utóbbi lehet csirke, marha, disznó, de akár bárány is. Érdemes kipróbálni a nyári grillezéseken, mert nagyon különleges és laktató fogás, amivel elkápráztathatjuk a vendégeinket. Kínálj hozzá salátát!
Zöldséges-húsos nyárs grillre

Zöldséges-húsos nyárs grillre 

A nyári grillezések elengedhetetlen fogása a pálcára tűzött falatok együttese. Lehet csupa hús, csupa zöldség, meg persze lehet vegyes is. Nemigen hibázhatunk vele, de persze vannak alapszabályok, amelyek betartása nélkül esetleg száraz lesz hús, vagy nem lesz elég ízes az összeállítás. Ez az egyszerű recept kielégítheti a hús- és zöldségkedvelőket is, és garantáltan finom lesz a végeredmény.

Csirkesaslik salátával és mézes-gyömbéres paprikamártogatóssal 

Egy kis szabad téri grillezést idéző nyárs elkészítéséhez adunk most ötletet. Ez természetesen a konyhában is elkészíthető, de ha itt lesz az ideje, a rácsra is nyugodtan rárakhatjuk. A fogást a hozzá kínált mártogatós teszi igazán egyedivé: nagyon egyszerű és finom ez a paprikás-gyömbéres-mézes változat.