Hozzávalók
(8 nyársra)
● 8 szelet marhahátszín
● 8 szelet húsos szalonna
● 4 zöldpaprika
● 4-5 hagyma
● 4-5 burgonya
● só, bors
● olaj
● 8 hurkapálca
Elkészítése
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat olajjal bekenjük, majd négyzetes darabokra vágjuk. A szalonnát is hasonló formára szeleteljük. A zöldpaprikát hosszúkás gerezdekre vágjuk, picit megsózzuk, majd ugyancsak négyzetekre daraboljuk. A hagymát és a krumplit felkarikázzuk. Ezeket már ne sózzuk meg, egyrészt, mert levet eresztenek, másrészt a többi összetevő elegendően sós ahhoz, hogy a nyárs ízes legyen. A nyársra húzás sorrendje tetszőleges lehet, még egy nyárson belül sem muszáj katonás rendet tartani, de jó, ha a sort elöl-hátul krumpli vagy paprika zárja, és ha a hús mellett van szalonna vagy hagyma, mert így zamatosabb lesz. Ha a nyársak komplettek, még a grillre kerülés előtt átkenhetjük őket kevés olajjal, de nem muszáj. A rácson negyedfordulatokkal forgassuk a nyársakat, amelyek a faszén hőfokától és a parázshoz való közelségtől függően sülnek át. Higgyünk a szemünknek, látni fogjuk, ha elkészültek.
● Készíthetjük csirkemellből, sertéskarajból vagy -combból is, de szárazabb lesz, mint a hátszín. Akinek a pénztárcája engedi, marhabélszínnel próbálja meg!
Most két, a konyhai munkát segítő dolgot ajánlunk. Az egyik a mosogatóra helyezhető vágódeszka, ami nagyon jól jöhet, ha a konyhában már minden szabad felületen van valami, és nekünk még épp fel kell vágni egy hagymát vagy bármi mást. A másik pedig egy semmiség: mosogatószivacs-tartó. Több színben kapható, úgyhogy a konyhád, csempéd színvilágához igazíthatod. A vágódeszka ára 2.790 forint, a szivacstartó 490 forintba kerül.
Az Életforma Shopban találhatsz még más, mosogatáshoz való apróságokat.
● További Életforma-receptek itt!